Home / Featured / Πρόκληση η εξαίρεση από τον Φ.Π.Α. ιδιωτικών σχολείων που απευθύνονται στην οικονομική ελίτ (ΛΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ)

Πρόκληση η εξαίρεση από τον Φ.Π.Α. ιδιωτικών σχολείων που απευθύνονται στην οικονομική ελίτ (ΛΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ)

Δημοσιεύτηκε: 6:09 μμ Αύγουστος 21st, 2015  


sxolio

Η ΟΙΕΛΕ  απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας κ.κ. Τσακαλώτο και Μπαλτά και προς τη ΓΓ Εσόδων του ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Σαββαΐδου στην οποία τους κοινοποιεί λίστα με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εξαιρούνται της εφαρμογής του 23% του ΦΠΑ και των οποίων τα δίδακτρα είναι κατά κανόνα πολύ υψηλότερα από τα μέσα δίδακτρα μικρών και μεσαίων ιδιωτικών σχολείων που υφίστανται τις τεράστιες συνέπειες του μέτρου.

Η Ομοσπονδία τονίζει στην επιστολή της ότι η προνομιακή μεταχείριση ορισμένων ιδιωτικών σχολείων που απευθύνονται στην οικονομική και κοινωνική ελίτ της χώρας, διευρύνει τις ήδη οξυμένες κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, μετατρέποντας την ιδιωτική εκπαίδευση σε προνόμιο των ολίγων. Προτείνει, δε, την απαλλαγή από την εφαρμογή του συντελεστή των υπηρεσιών που προβλέπονται από το βασικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα μπορέσει να απορροφήσει το κύμα των αποχωρισάντων από την ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε

την επιστολή
Δείτε
τη λίστα των σχολείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Προϋποθέσεις για απαλλαγή από τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...