Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 29/07/2021, 14:18


Home / HEADER-NEWS / Οξύτατο το πρόβλημα των κενών στα σχολεία. Τι θα κάνει για να το αντιμετωπίσει η ηγεσία του Υπ. Παιδείας;

Οξύτατο το πρόβλημα των κενών στα σχολεία. Τι θα κάνει για να το αντιμετωπίσει η ηγεσία του Υπ. Παιδείας;

Δημοσιεύτηκε: 4:44 μμ Αύγουστος 14th, 2015  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Έντεκα βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση με θέμα τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία. Στο κείμενό τους αναφέρουν πως λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα άνευ προηγουμένου. Πρόκειται για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία, τόσο στα δημοτικά όσο στα γυμνάσια και στα λύκεια, που υπολογίζονται περίπου στις 25.000.

Η προβληματική αυτή κατάσταση, τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Διαφορετικά, το Σεπτέμβριο ορισμένα σχολεία σε διάφορες περιοχές της επικράτειας ενδέχεται να μη λειτουργήσουν καθόλου, ενώ πολλά άλλα θα υπολειτουργήσουν.

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται ότι ολιγώρησε καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά της, χωρίς να ενεργήσει τα δέοντα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα από την πρώτη στιγμή. Αποτέλεσμα της αβλεψίας της είναι το πρωτοφανείς αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Έτσι, για την επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος δεν φαίνεται ότι μπορεί να γίνουν διορισμοί, δεδομένου ότι η κυβέρνηση επέλεξε μέχρι σήμερα να προτάξει τους διορισμούς άλλων κατηγοριών προσώπων, εξαντλώντας τις σχετικές πιστώσεις. Αναφορικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, των οποίων συχνά γίνεται επίκληση, αυτά μπορούν να δώσουν μερική μόνο λύση στο πρόβλημα και για συγκεκριμένες μόνο περιοχές της χώρας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι σκέπτεται να υιοθετήσει λύσεις απελπισίας, για τις οποίες, με δηλώσεις, που συχνά διαψεύδονται την επόμενη μέρα, επιχειρεί να αφουγκρασθεί τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων. Οι προταθείσες έως σήμερα λύσεις κρίνονται απαράδεκτες και πανθομολογούμενα θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μεταξύ αυτών είναι η μη υλοποίηση του ψηφιακού σχολείου, η κατάργηση του ολοήμερου σχολείου και η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα στάση του, το υπουργείο Παιδείας οφείλει έστω και την ύστατη ώρα να επιλύσει το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό και να πει όχι στις εύκολες αλλά επιζήμιες λύσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο κύριος υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

Ποιες ήταν οι ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της μέχρι και σήμερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των χιλιάδων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία; Υπήρξε σχετικός σχεδιασμός, και εάν ναι, γιατί βρισκόμαστε σήμερα ενώπιον αυτή της δραματικής κατάστασης;

Ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να λάβει το υπουργείο Παιδείας το ταχύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση του προβλήματος των χιλιάδων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία; Έχει υπάρξει εμπεριστατωμένη μελέτη για το αν προκαλούνται καθώς και για το ποιες είναι οι ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες αυτών των μέτρων;»

Οι ερωτώντες βουλευτές: Αντωνιάδης Δημητρίου Ιωάννης, Αντωνίου Βασιλείου Μαρία, Αυγενάκης Κωνσταντίνου Ελευθέριος, Βούλτεψη Ιωάννη Σοφία, Καραμανλή Αρκαδίου Άννα, Καραμανλής Αχιλλέα Κωνσταντίνος, Κεραμέως Κωνσταντίνου Νίκη, Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ (Μάνος), Κουκοδήμος Γεωργίου Κωνσταντίνος, Στύλιος Δημοσθένη Γεώργιος και Φορτσάκης Πέτρου Θεόδωρος.

news.gr


 

2 Σχόλια

  1. Κοιτα να δεις που θα συμφωνησω και με τους 11, ασχετη και ανικανη η πολιτικη ηγεσια του υπουργειου! Ουτε μια πιστωση απο τον προυπολογισμο, οι ανθρωποι ειναι εκτος τοπου και χρονου!

  2. Πολλά λάθη έγιναν λόγω πρόταξης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Δεν κρατιέται πλέον έτσι η εξουσία με την αποκλειστική υποστήριξη κάποιων ομάδων συμφερόντων εις βάρος των υπολοίπων. Καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κρατηθεί πλέον με μικροπολιτικές μεθοδεύσεις του παρελθόντος. Τα πράγματα άλλαξαν. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, θα φεύγει τρέχοντας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...