Home / HEADER-NEWS / Παράσταση για παιδιά στα Γαλλικά «Oh la la!!! Nous sommes perdu dans les couleurs»

Παράσταση για παιδιά στα Γαλλικά «Oh la la!!! Nous sommes perdu dans les couleurs»

Δημοσιεύτηκε: 9:34 μμ Αύγουστος 30th, 2015  


olala!nous sommes...aeroplio

Αερόπλοιο   Ένα θέατρο για παιδιά                                                                                         

Φθινόπωρο 2015                         

Oh la la!!! Nous sommes perdu dans les couleurs

πρεμιέρα την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ με μια παράσταση ….στα Γαλλικά.

Με τις μηχανές του αναμμένες ξεκινάει το Αερόπλοιο που μπαίνοντας στον 30ο χρόνο της ζωής (ιδρύθηκε και πρωτολειτούργησε το 1985) θα παρουσιάσει τρεις διαφορετικές παραστάσεις.

Πρώτη-πρώτη μια παράσταση και ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα. Μια παράσταση που θα παιχτεί και στα Γαλλικά και θα Κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6.00 μμ στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.

Δεν υπάρχει προηγούμενο, δεν έχει ξαναγινεί κάτι τέτοιο και έτσι χρειαζόταν και έγινε μια ιδιαίτερη, εκπαιδευτική και θεατρική προσέγγιση και έτσι θα παρουσιαστεί το

Oh la la!!! Nous sommes perdu dans les couleurs.

Η ιδιαίτερη δουλειά έγινε πάνω στους διαλόγους και στη γλώσσα ώστε οι μαθητές που σε πολλά σχολεία μαθαίνουν γαλλικά να ακούσουν και την ξένη γλώσσα που μαθαίνουν αλλά και να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με την παράσταση και τους ηθοποιούς. Βασίζεται στην παράσταση που παρουσιάστηκε πέρσι με τον τίτλο «Προσοχή! Χαθήκαμε στα χρώματα» και που ήταν μια πρωτότυπη προσέγγιση της ζωγραφικής μέσα από το θέατρο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με ένα self test εβδομαδιαίως μαθητές και εκπαιδευτικοί απο 17/05

Oh la la!!! Nous sommes perdu dans les couleurs

Είναι μια πρωτότυπη παράσταση που προσεγγίζει τη ζωγραφική με τα μέσα του θεάτρου και για λογαριασμό των παιδιών.

Μέσα από απλή κωμική ιστορία με πολλά τραγούδια, χορό και συμμετοχή του κοινού οι μικροί θεατές μπαίνουν στο παιχνίδι να παρατηρήσουν τους πίνακες και τις λεπτομέρειες τους, μιλούν,  και συζητούν με τους ηθοποιούς, προτείνουν και συμμετέχουν στα δρώμενα συνομιλώντας με τις ζωγραφιές και με τις φιγούρες.

Είναι μια περιπέτεια με ηθοποιούς, κοστούμια, κούκλες, πίνακες, και ζωγραφιές παιδιά και ηθοποιοί παρασύρονται σ’ ένα ταξίδι από τον ένα πίνακα στον άλλο. Έτσι διάσημοι πίνακες του Ντέγκα, του Γκωγκέν, του Μονέ, του Καραβάτζιο, του Μποτιτσέλι παρουσιάζονται μπροστά μας και μας αφήνουν να τους απολαύσουμε.

Κάθε πίνακας έχει μια ιστορία να μας πει, ένα παραμύθι. Και μας το λέει με παιχνίδι, χορό και τραγούδι. Η παράσταση δίνει μεγαλύτερη σημασία σε πίνακες ζωγράφων που ζωγράφισαν παιδιά. Έτσι οι μικροί θεατές συναντούν άλλα παιδιά μέσα στους πίνακες που τους λένε την ιστορία και το παραμύθι τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με sms θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών και το τμήμα που πέρασαν

Το κέρδος είναι πολλαπλό: Τα παιδιά διασκεδάζουν και ψυχαγωγούνται αλλά εξοικειώνονται και έρχονται κοντά με τα μεγάλα αριστουργήματα της τέχνης που δεν είναι τόσο κοντά μας αφού είναι κλεισμένα σε μουσεία.

Οι ηθοποιοί είναι επιλεγμένοι, μιλούν πολύ καλά Γαλλικά και λένε μεγάλα κομμάτια της παράστασης στα Γαλλικά. Ετσι τα παιδιά ακούν και διασκεδάζουν με την γλώσσα που μαθαίνουν αλλά βοηθιούνται από τα ελληνικά ώστε να μην  χάνουν το ενδιαφέρον τους για την παράσταση

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, ένα θέατρο που φέτος μπαίνει στα 30 χρόνια της πορείας του, έτσι εννοεί το θέατρο για παιδιά. Διασκεδαστικό αλλά και ωφέλιμο. Ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό.

Σκηνοθεσία-στίχοι τραγουδιών  Νίκος Καμτσής

Σκηνικό και κοστούμια Μίκα Πανάγου

Φωτισμοί Νίκος Καμτσής-Νικολάι Καμίσεβ (Κρατ.Θέατρ. Σοφιας)

Μουσική Χρήστος Ξενάκης

Πάιζουν : Άντα Κουγιά, Ελένη Βρεττού.

 

Πρεμιέρα: 13 Σεπτεμβρίου ειδικά για εκπαιδευτικούς (Γαλλικής γλώσσας)

κατόπιν κράτησης στο 210 8656004


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Από 24-26 Μαΐου οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση

Το χρονικό διάστημα 24, 25 και 26 Μαΐου θα υποβληθούν, εκ νέου, ...