Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 24/02/2021, 21:54


Home / HEADER-NEWS / Να εγκριθεί άμεσα από το ΣτΕ το αίτημα για εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών από την απαγόρευση

Να εγκριθεί άμεσα από το ΣτΕ το αίτημα για εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών από την απαγόρευση

Δημοσιεύτηκε: 10:46 πμ Αύγουστος 30th, 2015  


ste

Επιτακτική η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών

Κατατέθηκε το αίτημα του Παιδείας για την εξαίρεση της απαγόρευσης

Υποβλήθηκε το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας προς την τριμελή Επιτροπή του ΣτΕ για την εξαίρεση από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών, για λόγους αντιμετώπισης ειδικών αναγκών και για συγκεκριμένες υπηρεσιακές μεταβολές, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του και ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Νεκτάριος Κορδής.

Ο ίδιος τονίζει ότι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος αυτού από την ειδική τριμελή επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θυμίζουμε, ως news.gr,  ότι σε αντίστοιχο αίτημα το 2012 μεσολάβησαν περίπου 7 μέρες μέχρι να γνωμοδοτήσεις η Επιτροπή και να δοθεί η εξαίρεση.

Ο Νεκτάριος Κορδής αναφέρει στο ενημερωτικό του πως αμέσως μετά το ΚΥΣΔΕ να προχωρήσει στη συζήτηση επί των αποσπάσεων και στη διαμόρφωση της τελικής εισήγησης του, για να προωθηθεί προς υπογραφή στην Υπουργό Παιδείας. Είναι προφανές ότι οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αποδεσμευτούν χωρίς καμιά καθυστέρηση  για να αναλάβουν υπηρεσία στο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ απόσπασης  και να προχωρήσουν συνολικά οι τοποθετήσεις σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Στη συνέχεια και μετά την επικαιροποίηση των κενών να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

«Σχετικά με το ζήτημα της ανάληψης υπηρεσίας των εκπαιδευτικών την 1η Σεπτέμβρη –και εφόσον έχει εξασφαλιστεί η άδεια εξαίρεσης – θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα η πράξη ανάληψης να γίνει μέσω FAX, για να καλυφθεί το σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αποσπάσεων» αναφέρει ο κ. Κορδής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ΦΕΚ του νόμου που αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το Ανώτατο Όριο Φοίτησης και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία 

Σημειώνουμε ότι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Β/θμιας αποτελούν μια από τις εκκρεμότητες που έχει να αντιμετωπίσει η νέα υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, μαζί με το ζήτημα των αναπληρωτών.

Για τις αποσπάσεις ανακοίνωση εξέδωσε και η ΟΛΜΕ αναφέροντας πως υπάρχουν

σοβαρές ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας  και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι δε φρόντισαν να τηρηθεί έγκαιρα το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών. Η ΟΛΜΕ κλείνει την ανακοίνωσή της ζητώντας να εγκριθεί άμεσα το αίτημα εξαίρεσης για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αποσπάσεων και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που προϋποθέτουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TO ENHΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...