Home / Featured / Κοίτα ποια μιλάει…

Κοίτα ποια μιλάει…

Δημοσιεύτηκε: 9:19 πμ Αύγουστος 2nd, 2015  


xristofilopoulouΤου Χρήστου Κάτσικα

Η πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε στις 30 Ιουλίου ερώτηση (στη Βουλή) προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Αριστείδη Μπαλτά Θέμα: “Προετοιμασία νέας σχολικής χρονιάς”. Στην ερώτησή της αφού δηλώνει την ανησυχία της («οι καθυστερήσεις και αστοχίες από πλευράς του Υπουργείου προκαλούν εύλογη ανησυχία»), καταλήγει: «Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, έστω την ύστατη στιγμή, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και αρρυθμίες, το νέο σχολικό έτος;»

Εδώ αξίζει να πει κανείς: Κοίτα ποια μιλάει!Μιλάμε για απύθμενη υποκρισία…

Προφανώς θα μετέφερε στην ανησυχια της και την ανησυχία της πρώην Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου με την οποία στην διάρκεια της θητείας τους φρόντισαν την παιδεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τόσο καλά που ακόμη μυρίζουμε τα αποκαίδια της πολιτικής τους.

xristofilopoulou

………………………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ

……………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε στις 30 Ιουλίου ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά με θέμα: “Προετοιμασία νέας σχολικής χρονιάς”. Στην ερώτησή της αφού δηλώνει την ανησυχία της -“οι καθυστερήσεις και αστοχίες από πλευράς του Υπουργείου προκαλούν εύλογη ανησυχία”- καταλήγει: “Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, έστω την ύστατη στιγμή, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και αρρυθμίες, το νέο σχολικό έτος;” (https://www.syllogosperiklis.gr/)

Τελικά στις μέρες μας πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να μπορείς να λέγεσαι «πολιτικός».

Δεν εξηγείται αλλιώς…

Αντί να βάλει τη μύτη της χαμηλά χαμηλά που λένε στο χωριό μου, τολμά και μιλά για παιδεία.

Το εξαπτέρυγο της Διαμαντοπούλου, που έκλεισε εκατοντάδες σχολεία και άφησε χιλιάδες μαθητές χωρίς βιβλία, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να τρέχουν να βγάζουν φωτοτυπίες.

Να θυμίσουμε τις φάσεις προσλήψεις που έκανε αποκλειστικά στην εκλογική της περιφέρεια;

Ψάξε σπηλιά να κρυφτείς κυρία φωτοτυπία, που έχεις μούτρα και μιλάς…

Δόξα το Θεό, οι εκπαιδευτική έχουν και γνώμη, και γνώση και κυρίως θύμηση…

Ζ.Κ.

e-mesara.gr

590_932945bb94931168c9e7e44a84580404

……………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Η σαχλαμάρα της θρασύτατης κ. Χριστοφιλοπούλου

Η πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε στις 30 Ιουλίου ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά με θέμα: “Προετοιμασία νέας σχολικής χρονιάς”. Στην ερώτησή της αφού δηλώνει την ανησυχία της -“οι καθυστερήσεις και αστοχίες από πλευράς του Υπουργείου προκαλούν εύλογη ανησυχία”- καταλήγει: “Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, έστω την ύστατη στιγμή, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και αρρυθμίες, το νέο σχολικό έτος;”

Είναι απίστευτο το Θράσος της κυρίας.

Η εν λόγω κυρία μαζί με την πρώην Υπουργό Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου στην διάρκεια της θητείας τους φρόντισαν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς βιβλία και οι εκπαιδευτικοί να τρέχουν να βγάζουν φωτοτυπίες.

Δεν είμαστε λωτοφάγοι κ. Χριστοφιλοπούλου.

Αν είναι κάποιοι που πρέπει να ανησυχούν για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς αυτοί είναι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η κοινωνία. Εσείς καλά θα κάνατε να μην πιάνετε στο στόμα σας τα προβλήματα της εκπαίδευσης γιατί ακόμα παραμένει η δυσοσμία και οι στάχτες της πολιτικής σας.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη γελοιότητα της πρώην υφυπουργού και μάλλον ούτε η τελευταία.
Στη Βουλή όντας υφυπουργός Παιδείας είχε πει την εξής απίστευτη γελοιότητα:
“Εμείς εδώ στο υπουργείο, και εγώ και η κυρία Διαμαντοπούλου, καραδοκούμε σαν τις λέαινες, έτοιμες να παρέμβουμε και να διορθώσουμε ό,τι δε λειτουργεί σωστά στο χώρο της παιδείας”.Πιθανόν λοιπόν, η λιονταρίνα, να θέλει ακόμα και τώρα να υπερασπιστεί το ρόλο της.
Βλέπετε μάλιστα παρακάτω την αντίστοιχη φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει τότε:

……………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

του αιρετού Ακη Σωτηρόπουλου

Το είδαμε και το ακούσαμε κι αυτό. Η κυρία Χριστοφιλοπούλου εκφράζει την ανησυχία της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! ‘Η αλλιώς «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος».

Καταρχάς, μερικές απαντήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Πρώτον,  οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών έχουν ολοκληρωθεί και μάλιστα όλοι οι μετατεθεντες έχουν τοποθετηθεί από τα ΠΥΣΔΕ στις νέες οργανικές τους θεσεις. Εκκρεμουν μόνο οι αποσπάσεις, οι οποίες (κάκιστα) ανακοινώνονται κατά πάγια τακτική τον Αύγουστο . Θα πρεπει, ομως, να υπενθυμίσουμε εδώ το χαρακτηριστικό παράδειγμα της περσινής χρονιάς, που οι μεταθέσεις ανακοινώθηκαν μετά τις 20 Ιουλίου με ό, τι αυτό συνεπάγεται για υπεραριθμιες,  οριστικές τοποθετήσεις, βελτιώσεις και αποσπασεις.

Δεύτερον, οι προσλήψεις των αναπληρωτών ουδέποτε έγιναν μέσα στο καλοκαιρι. Αντιθέτως, πάντα ξεκινούν το Σεπτέμβρη που ανοίγουν τα σχολεία και μπορουν να αποτυπωθουν τα λειτουργικά κενά. Επομένως,  μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων μπορει να αποσκοπεί η ερώτηση περι καθυστέρησης στις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρωμισθιων.

Σε ό, τι αφορά τις καινοτόμες δράσεις (προμήθεια διαδραστικων πινάκων κλπ)  που αναστελλονται, θα πρεπει επιτελους να κατανοηθεί απ’ όλους πως αυτή η εμπλοκή των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν δε συνοδευτεί από ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και εκπόνηση αξιολογου λογισμικού, κανενα ουσιαστικό αποτέλεσμα δε φέρνει εκτός από την αύξηση των κερδών των εταιρειών που εμπλέκονται στην προμήθεια του εξοπλισμού. Εν πάση δε περιπτωσει  στο μνημονιακό σχολειο που δεν έχει καθηγητές και δασκάλους, και χρήματα για πετρέλαιο αλλά δυστυχως έχει μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία, το ενδιαφέρον για διαδραστικους πίνακες είναι όχι απλώς υποκριτικό, αλλά αποτελεί και πρόκληση προς όλη την ελληνική κοινωνία η οποία δεν αποτελείται από ιθαγενείς.

Αυτό, ομως, που είναι πραγματικα εξοργιστικό είναι η ανησυχία της πρώην υφυπουργού Παιδείας για το ωράριο των εκπαιδευτικών. Είναι προκλητικό να αναφέρεται η κυρία Χριστοφιλοπούλου στο ωράριο, που ως υπουργός και βουλευτής της συγκυβέρνησης Σαμαρα Βενιζέλου ψήφισε  στη Βουλή την αύξηση κατά δυο ώρες χωρίς να προηγηθεί κανενας διάλογος με τις ομοσπονδίες, πραγμα για το οποίο σημερα μεμφεται την πολιτικη ηγεσία του Υπουργείου.

Απαιτεί πραγματικά πολύ θράσος, οι ανθρωποι που εγκληματησαν εις βάρος της δημόσιας παιδείας και των εκπαιδευτικών, αυτοί που άφησαν τα παιδια χωρίς βιβλία, που οδήγησαν τα σχολεία να λειτουργούν με 30000 λιγότερους εκπαιδευτικούς από το 2010 ως σημερα,  που επιστρατευσαν τους καθηγητές για να μην απεργήσουν,  που απελυσαν σε μια νύχτα 2000 εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ κατ εντολή της τρόικας, που μείωσαν τους μισθούς των εκπαιδευτικών κατά 45% και γενικότερα εφάρμοσαν την πιο σκληρή, νεοφιλελεύθερη πολιτικη με συγχωνεύσεις σχολείων, με αύξηση του αριθμού των μαθητών ανα τμήμα και με περικοπές των λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία, να εκφράζουν τώρα την υποκριτική τους ανησυχία και να μεμφονται τον Υπουργο για αμέλεια λες και επί των ημερών τους η δημόσια εκπαίδευση λειτουργούσε με υποδειγματικο τρόπο.

Σε κάθε περιπτωση είναι αυτονόητο ότι  η πολιτικη ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων από το Σεπτέμβρη, χωρίς βεβαίως να καταφύγει ουτε σε αύξηση του ωραρίου (αντιθέτως απαιτείται μείωση και επαναφορά στο επίπεδο του 2013)  ουτε σε αξιοποίηση του νομικού τερατουργηματος που επιτρέπει την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 30 που παραπέμπει στις δεκαετίες του 70 και του 80 (αντιθέτως απαιτείται μείωση του αριθμού,  σύμφωνα με τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινηματος) , αλλά με όσο το δυνατόν περισσότερους διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών. Αυτό, διότι είναι στοιχειώδης υποχρέωση της η διασφάλιση των δημοσίων δομών παιδείας και υγείας και κάθε μορφής κοινωνικού κράτους καθ υπέρβαση οποιασδήποτε μνημονιακής δέσμευσης,  κι όχι επειδη η κυρία Χριστοφιλοπούλου επέλεξε να μιλήσει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμενου..

ΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...