Home / HEADER-NEWS / Γράμμα προς το νέο Διευθυντή του σχολείου μου

Γράμμα προς το νέο Διευθυντή του σχολείου μου

Δημοσιεύτηκε: 7:51 μμ Αύγουστος 13th, 2015  


letter

Αγαπητέ νέε μου Διευθυντή,

καλώς ήρθατε στο πιο χαρούμενο  μέρος στη γη ! Θέλουμε να ξέρετε ότι στο σχολείο μας συμβαίνουν σπουδαία πράγματα..Είμαστε ένα ενθουσιώδες προσωπικό που δουλεύει σκληρά , κάνει καινοτομίες, και ελπίζουμε ότι κι εσείς θα βρείτε το σχολείο μας τόσο «μεγάλο» όσο πιστεύουμε και εμείς ότι είναι.

Θα ήθελα να σας κάνω μερικές προτάσεις για τις πρώτες σας εβδομάδες στη διοίκηση του σχολείου. Δεν σας έχω γνωρίσει ακόμα αλλά μετά από 25 χρόνια διδασκαλίας έχω την εμπειρία να διακρίνω την αποτελεσματική ηγεσία ενός σχολείου . Θέλω να πετύχετε στη νέα σας θέση γιατί γνωρίζω ότι η δική μου επιτυχία ως εκπαιδευτικός θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε σας και το έργο σας.

Οι αποτελεσματικοί διευθυντές πραγματικά νοιάζονται για τα παιδιά . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συζητάτε με τα παιδιά χαμογελαστά , να μάθετε τα ονόματά τους , τις “κλίκες” τους αλλά και την προσωπικότητά τους . Η οικοδόμηση σχέσεων με τους μαθητές δείχνει ότι πραγματικά νοιαζόμαστε όλοι μας για αυτά.   Οι δικές σας σχέσεις με τους μαθητές θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να εργαστούν σκληρά , να σέβονται και να απολαμβάνουν το χρόνο τους στο σχολείο. Κάτι τέτοιο θα επηρεάσει θετικά τη δουλειά που κάνουμε μαζί τους και εμείς οι εκπαιδευτικοί.

Και αν πραγματικά οι Διευθυντές νοιάζονται για τα παιδιά ,τότε θα νοιάζονται και για τους δασκάλους τους . Θα εκτιμούν αυτό που κάνουμε , θα μας εμπιστεύονται ως έμπειρους επαγγελματίες και θα μας υποστηρίζουν στην εργασία μας . Δηλαδή οι καλύτερες διευθυντές βρίσκουν χρόνο για να δώσουν προσοχή και να παρατηρήσουν τα προγράμματα και τις   δραστηριότητες μέσα στην τάξη. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουν τι κάνει το διδακτικό τους προσωπικό Και επειδή θα γνωρίζουν καλά το έργο μας θα είναι σε θέση να μιλήσουν για μας με την προϊσταμένη αρχή, με τους γονείς , αλλά και να μας υπερασπιστούν και να μας στηρίξουν αν αυτό χρειαστεί.

Και αν είστε ένας Διευθυντής που νοιάζεται για τους δασκάλους θα πρέπει όταν εκφράζουμε την ανησυχία μας για κάτι , να μας ακούτε . Αν ακόμη έχουμε μεγάλα , τολμηρά οράματα για τους μαθητές μας , θα πρέπει να βρείτε τρόπους να κάνετε αυτά τα οράματα πραγματικότητα . Ένας αποτελεσματικός διευθυντής γνωρίζει ότι αν οι εκπαιδευτικοί δεν υποστηρίζονται , τα παιδιά δε προοδεύουν .

 

Διαβάστε όλο τα γράμμα προς το νέο διευθυντή στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.edutopia.org/discussion/letter-my-new-principal

Laura Bradley, MA, NBCT , Middle school English/Digital Media teacher 

μερική μετάφραση https://fresheducation.gr/?p=8296


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...