Home / HEADER-NEWS / Γιατί καθυστερεί η υπογραφή και δημοσιοποίηση των κυρωμένων πινάκων Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού από τον Υπουργό Παιδείας;

Γιατί καθυστερεί η υπογραφή και δημοσιοποίηση των κυρωμένων πινάκων Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού από τον Υπουργό Παιδείας;

Δημοσιεύτηκε: 2:16 μμ Αύγουστος 19th, 2015  


exoteriko

Γιατί καθυστερεί η υπογραφή και δημοσιοποίηση των κυρωμένων πινάκων Συντονιστών Εκπαίδευσης  εξωτερικού από τον Υπουργό Παιδείας;

Στις 29 Δεκεμβρίου 2014  εξεδόθη  η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3494/ 9-12-2014) για τον «Καθορισμό προσόντων, κριτηρίων, διαδικασίας επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού» κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.4027/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και στις 31-12-2014 με απόφαση του τότε υφυπουργού Παιδείας κ. Γιώργου Γεωργαντά  προκηρύχθηκε η  πλήρωση έντεκα (11) θέσεων Συντονιστών Εκπαίδευσης του εξωτερικού. Περίπου 317 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσαν με αίτησή τους υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές.

Στις 17-3-2015 με απόφαση του νέου  υπουργού  Παιδείας κ. Μπαλτά συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, ο οποίος , μάλιστα, στις 27-4-2015, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή  δήλωσε ότι «κατόπιν της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, η εν λόγω διαδικασία εξακολουθεί αυτοδίκαια να ισχύει».

Πράγματι η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά και το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού,  έπειτα από συνεδριάσεις του, στις   18-06-15 εξέδωσε τον «Πίνακα Α’ φάσης μοριοδότησης υποψηφίων Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού» και στις 3-7-15 ανακοίνωσε το πρόγραμμα συνεντεύξεων υποψηφίων Συντονιστών.

Έτσι οι υποψήφιοι και το συμβούλιο μπήκαν στη διαδικασία των συνεντεύξεων  οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 24 Ιουλίου. Το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ολοκλήρωσε το έργο στα τέλη του  Ιούλη, υπέγραψε την τελική μοριοδότηση και απέστειλε τους τελικούς πίνακες για κύρωση στον Υπουργό, όπως ο νόμος προβλέπει.

Από τότε, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη. Από τη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών – Τμήμα Διοίκησης Προσωπικού ενημερώνουν  στο τηλέφωνο  ότι οι σχετικοί πίνακες βρίσκονται στο Γραφείο του Υπουργού για υπογραφή. Γιατί καθυστερεί η υπογραφή και δημοσιοποίηση των κυρωμένων πινάκων από τον Υπουργό Παιδείας, κρατώντας σε ομηρεία και αγωνία τόσους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτή την επίπονη διαδικασία εδώ και 9 μήνες περίπου; Λαμβάνοντας υπόψη τη διαδικασία επιλογών συντονιστών προηγουμένων ετών  ήδη θα έπρεπε όχι μόνο να έχουν ανακοινωθεί οι κυρωμένοι πίνακες αλλά και οι αποσπάσεις των νέων συντονιστών στις θέσεις τους.

www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...