Home / HEADER-NEWS / Επιστολή προς Χουλιαράκη: Πρόταση Σταϊκούρα για ισοδύναμα αντί του ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης

Επιστολή προς Χουλιαράκη: Πρόταση Σταϊκούρα για ισοδύναμα αντί του ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 11:53 μμ Αύγουστος 29th, 2015  


frontistirio

Επιστολή προς τον υπηρεσιακό υπουργό οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη απέστειλε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, προτείνοντας την ακύρωση της εφαρμογής ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που δημιουργείται με τον περιορισμό δαπανών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι σε περίπτωση μη εφαρμογής του μέτρου, το κενό που δημιουργείται είναι της τάξεως των 168 εκατ. ευρώ για το 2015 και προτείνει εξοικονόμηση ύψους 150 εκατ. ευρώ «από τη συνέχιση της προσπάθειας, που είχε ξεκινήσει, περιορισμού των λειτουργικών δαπανών του κράτους καθώς και τον κρατικών επιχορηγήσεων για λειτουργικά έξοδα άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης».

Το ποσό αυτό αποτελεί περίπου το 15% των δαπανών ελαστικού χαρακτήρα του τακτικού προϋπολογισμού και αφορά μετακινήσεις προσωπικού, προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αγορά υπηρεσιών τρίτων.

Newsroom ΔΟΛ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...