Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 12:43


Home / HEADER-NEWS / Επαναφορά των μνημονιακών διώξεων σε εκπαιδευτικούς;

Επαναφορά των μνημονιακών διώξεων σε εκπαιδευτικούς;

Δημοσιεύτηκε: 8:37 μμ Αύγουστος 4th, 2015  


PAREMVASIS
Συντάκτης:

Διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου έχει ξεκινήσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας σε βάρος εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου. Η διαδικασία ξεκίνησε αμέσως μετά τη μη εκλογή διευθυντή στο σχολείο τους.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται σε απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα της μη συμμετοχής σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, τη στιγμή που παραβρίσκονταν στο σχολείο από την έναρξη της ώρας λειτουργίας του.

Μάλιστα, είχαν ολοκληρώσει εξωδιδακτικά καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί και αποχώρησαν πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή διευθυντή, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία τους με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου για τη Διεύθυνση του σχολείου, πράξη που εξάλλου προβλέπεται και στην ισχύουσα νομοθεσία και γι΄ αυτό υπάρχει η πρόβλεψη για ενισχυμένη απαρτία στην εκλογή του διευθυντή της σχολικής μονάδας.
Μόνιμη απειλή

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Είναι αλήθεια ότι, μέχρι και τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους 2014-2015, η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών βίωσαν έναν αφόρητο αυταρχισμό, μια μόνιμη απειλή, η οποία ξεκινούσε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και -μέσω των περιφερειακών διευθυντών και των προϊσταμένων των διευθύνσεων εκπαίδευσης- «χαράκωνε» τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Οι τελικοί ιμάντες μεταβίβασης και υλοποίησης των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, του κλίματος αυθαιρεσιών και εκβιασμών, των «εντέλλεσθε», ήταν η μεγάλη πλειονότητα των διευθυντών των σχολικών μονάδων, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δίστασαν, υιοθετώντας ακόμη και άνωθεν προφορικές εντολές, να πιέσουν και να αστυνομεύσουν τους συναδέλφους τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Η κατάσταση αυτή, η οποία έχει αφήσει ζωντανά ακόμη τα αποτυπώματά της, πριμοδότησε μια θετική αποδοχή της πρότασης για εκλογή (έστω μερική) των διευθυντών από τον σύλλογο διδασκόντων, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν το πόσο αυτός ο τρόπος επιλογής ήταν ένα γενναίο βήμα μπροστά σε σχέση μ’ αυτό το προηγούμενο «αδιαφανές» σύστημα της προσωπικής συνέντευξης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://www.efsyn.gr/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...