Home / Featured / Έναρξη σχολικού έτους για όλες τις σχολικές μονάδες. Πότε οι επαναληπτικές εξετάσεις

Έναρξη σχολικού έτους για όλες τις σχολικές μονάδες. Πότε οι επαναληπτικές εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: 12:13 μμ Αύγουστος 18th, 2015  


sxoleiomathimamathitesdaskaloskathigitis

Πότε ανοίγουν τα σχολεία και πότε διεξάγονται οι επαναληπτικές εξετάσεις

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 ανοίγουν  τα σχολεία για την νεα σχολική χρονιά σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδειας που εκδόθηκε πριν από λίγο διάστημα ενώ οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μετεξεταστέους θα διεξαχθούν απο 1 εως 10 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Οι εγγραφές των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, αλλά κατ΄ εξαίρεση μπορούν να γίνουν εγγραφές τον μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους).

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από ΕΠΑΛ σε Γενικά Λύκεια και αντίστροφα, η καταληκτική ημερομηνία μετεγγραφής από τα Γενικά στα Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα είναι η 15η Οκτωβρίου.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που παραπέμφθηκαν θα διεξαχθούν από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου 2015.

Παράλληλα, οι μαθητές της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ κατά την εγγραφή τους θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση για την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Η δήλωση μπορεί να τροποποιηθεί το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια προθεσμία οι μαθητές της Β΄ τάξης ΕΠΑΛ θα πρέπει να καταθέσουν δήλωση για την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Τέλος, στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή οι μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων».

https://www.dikaiologitika.gr/

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...