Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Δωρεάν πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης για σχολικές μονάδες

Δωρεάν πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης για σχολικές μονάδες

Δημοσιεύτηκε: 9:04 μμ Αύγουστος 24th, 2015  


S-bifylax
Με το Σ-Βιβλιοφύλαξ μπορείτε να καταχωρίσετε τους τίτλους βιβλίων, εντύπων κλπ μαζί με ονόματα συγγραφέων, επιμελητών, μεταφραστών, διασκευαστών, εικονογράφων κλπ, τίτλους πρωτοτύπων, εκδοτικά στοιχεία, βιβλιαριθμούς και δανειζομένους μαθητές.
Κατόπιν να αναζητήσετε από την βάση δεδομένων που θα δημιουργήσετε οποιαδήποτε εγγραφή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε στοιχείο (π.χ. συγγραφέα, μεταφραστή, τίτλο, μαθητή κλπ). Οι εγγραφές που θα βρεθούν μπορούν να παρουσιασθούν είτε μία μία είτε σε ομάδες αλλά και να εκτυπωθούν, εάν το επιθυμείτε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Βοήθεια και πλήκτρα συντομεύσεως των ενεργειών σας.
Το Σ-Βιβλιοφύλαξ συνοδεύεται από το πρόγραμμα Μ-Βιβλιοφύλαξ, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό ηλεκτρονικό υπολογιστή και να είναι στην διάθεση των μαθητών για να διερευνούν στις εγγραφές του καταλόγου ψάχνοντας κάποιο βιβλίο. Στο Μ-Βιβλιοφύλαξ οι μαθητές δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τα στοιχεία του καταλόγου. Μπορούν μόνο να ψάξουν, να δουν και να εκτυπώσουν ηλεκτρονικές καρτέλες εγγραφών.
Η διαφορά από τον Προσωπικό βιβλιοφύλαξ που παρουσιάσαμε σε άλλο άρθρο είναι ότι αυτό έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως εφαρμογή δανειστικής βιβλιοθήκης, σε αντίθεση με τον προσωπικό, που λειτουργεί μόνο για προσωπική καταλογράφηση των βιβλίων.
Πρόσφατα, προσθέσαμε και ένα ωραίο οδηγό χρήσης της εφαρμογής σε μορφή PDF. Μπορείτε να τον διαβάσετε από εδώ: 
Έκδοση: 3.2.0
Μέγεθος: 1.5 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All 
Κατασκευαστής: Δημήτρης Ι. Λο’ί’ζος 
Πηγή: anistor.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.
https://www.dwrean.net/2012/04/blog-post.html?m=1

 

2 Σχόλια

  1. Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή Βιβλιοφάγος αλλά το link με το πρόγραμμα είναι άδειο και το pdf αρχείο με τις οδηγίες επίσης με βάζει σε σελίδα του Dropbox με την ένδειξη 404 ERROR. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σχετικά με το downloading της εφαρμογής και τη χρήση του;
    Ευχαριστώ πολύ!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...