Home / Featured / Δ. Μπράτης – Τι θα γίνει με τις αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών λόγω των εκλογών (διαδικασίες, χρονοδιάγραμμα)

Δ. Μπράτης – Τι θα γίνει με τις αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών λόγω των εκλογών (διαδικασίες, χρονοδιάγραμμα)

Δημοσιεύτηκε: 12:46 μμ Αύγουστος 23rd, 2015  


ypep

Αύριο και μεθαύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις των κοινών ειδικοτήτων της ΠΕ,τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , τις μετατάξεις και τις παραιτήσεις.

Στην αυριανή συνεδρίαση θα «τρέξει» το σύστημα και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μετατιθέμενων συναδέλφων των κοινών ειδικοτήτων.

Υπενθυμίζω ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ -περίπου 5000 κάθε χρόνο στην ΠΕ-από το 2011 και μετά γίνονται με μοριοδότηση,όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος .Καμία δυνατότητα παρέμβασης από κανέναν δεν υπάρχει.

Οι αιρετοί αναρτούμε ,αμέσως μετά τη λήξη του συμβουλίου ,τα ονόματα των αποσπασμένων ,πριν καν υπογραφούν από τον υπουργό,για να υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των συναδέλφων και πλήρης διαφάνεια

Στη συνέχεια θα εξετασθούν τα θέματα των αποσπάσεων -Ειδικής και Γενικής αγωγής- ως προς τις ειδικές κατηγορίες ,τις αμφισβητούμενες αιτήσεις ,τις ανακλήσεις κλπ.Ακολούθως θα ζητηθούν τα λειτουργικά κενά από τις Δνσεις της χώρας ,προκειμένου να γίνουν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, για όλες τις ειδικότητες-και ΠΕ60,70- που υπηρετούν στην ΠΕ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων τα ονόματα των αποσπασμένων συναδέλφων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά στην «εμπλοκή» που υπάρχει, λόγω της παραίτησης της κυβέρνησης και της διεξαγωγής εκλογών ,αύριο θα ξεκαθαρίσει αν η απερχόμενη κυβέρνηση μπορεί να υπογράφει διοικητικές πράξεις μέχρι την αντικατάστασή της από υπηρεσιακή.Αν μπορεί οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις θα υπογραφούν άμεσα και θα υλοποιηθούν αυτή τη βδομάδα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειασθεί η άδεια της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ και η διαδικαδία θα καθυστερήσει.

Δ ΜΠΡΑΤΗΣ facebook


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...