Home / Featured / Δ. Μπράτης – Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για την αίτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δ. Μπράτης – Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για την αίτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 8:52 πμ Αύγουστος 3rd, 2015  


daskalos

Κωδικοποιώντας τα αμέτρητα ερωτήματά σας ,σχετικά με την υποβολή της δήλωσής σας για αναπληρωτές,σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Τα δυσπρόσιτα σχολεία και τα σχολεία Θ και Ι κατηγορίας δεν ταυτίζονται. Πολλά δυσπρόσιτα είναι και Θ ή Ι κατηγορίας,αλλά όχι όλα.

2.Διπλασιασμός μορίων προυπηρεσίας γίνεται ΜΟΝΟ για τα δυσπρόσιτα.Τα Θ και Ι κατηγορίας διπλασιάζουν τα μόρια από το σχ. έτος 14-15 μόνο για τους πίνακες μόνιμων διορισμών του ΑΣΕΠ,καθώς και τις μονάδες συνθηκών διαβίωσης για τις μεταθέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Παρά το ότι το έχω ανακοινώσει πολλές φορές ορισμένοι εξακολουθούν να γράφουν ότι τα Θ και Ι σχολεία διπλασιάζουν τα μόρια προυπηρεσίας από το 14-15 για τους πίνακες αναπληρωτών.ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

3.Έχω ζητήσει πολλές φορές από το υπουργείο να επικαιροποιήσει και να αναρτήσει τόσο τα δυσπρόσιτα σχολεία όσο και τα σχολεία Θ και Ι κατηγορίας,προκειμένου να διευκολυνθείτε. Δυστυχώς ως τώρα δεν έχει γίνει τίποτε. Αντιδρούν ,όπως ακριβώς αντιδρούσαν και στο αίτημά μου για ανάρτηση των ενδεικτικών πινάκων προυπηρεσίας.

4.Στην ιστοσελίδα μου υπάρχει αναρτημένος πίνακας με τα δυσπρόσιτα ,ο οποίος όμως είναι του σχ.έτους 2010-11. Κι αυτό γιατί από τότε το υπουργείο δεν ανακοίνωσε άλλον πίνακα. Ακριβή στοιχεία έχουν οι Δνσεις εκπαίδευσης.

5.Κενά ανά περιοχή,όπως ήδη σας έχω ενημερώσει,δεν υπάρχουν. Θα τα έχω τέλος Αυγούστου,μετά τις αποσπάσεις. Μπορείτε όμως στον πίνακα που έχω αναρτήσει να δείτε τις προσλήψεις που έγιναν ανά περιοχή τη φετινή χρονιά.

6.Και το σχ.έτος 15-16 η προυπηρεσία στα δυσπρόσιτα θα υπολογίζεται διπλή ,όπως και η προυπηρεσία στην ειδική θα υπολογίζεται και στη γενική,αφού η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει.

7.Δεν έχουν εξασφαλισθεί ακόμη οι πιστώσεις για αναπληρωτές,οπότε οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον αριθμό των προσλήψεων είναι παρακινδυνευμένη. Σίγουρα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από πέρυσι με βάση τις δηλώσεις του κ.Μπαλτά για αύξηση του ωραρίου και «εθελοντές» εκπαιδευτικούς.

Υ.Γ. Απαντώ στα ερωτήματά σας κάθε φορά υπεύθυνα και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Μην με ρωτάτε για αναρτήσεις άλλων. Σας παρακαλώ για όσα ερωτήματα προκύπτουν από τέτοιες δημοσιεύσεις να απευθύνεστε σε όσους τις αναρτούν.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Εγκύκλιος αναπληρωτών 2015-16 – Εγκύκλιος, σημεία προσοχής, δυσπρόσιτα, οδηγός αίτησης, (συνεχής ενημέρωση)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...