Home / Featured / Αποζημίωση εκπαιδευτικού προσωπικού του Υπ. Παιδείας για χιλιομετρικές αποστάσεις

Αποζημίωση εκπαιδευτικού προσωπικού του Υπ. Παιδείας για χιλιομετρικές αποστάσεις

Δημοσιεύτηκε: 12:24 μμ Αύγουστος 12th, 2015  


epidoma

Σύμφωνα με Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε σήμερα, προς ψήφιση στη Βουλή:

Α. Στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για τη συμπλήρωση του εβδομαδιαίου ωραρίου τους αναγνωρίζεται η δαπάνη χιλιομετρικής αποζημίωσης του άρθρου 8 του Σχεδίου Νόμου που ακολουθεί, η δαπάνη διοδίων, σε περίπτωση χρησιμοποίησης ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου ή το αντίτιμο των εισιτηρίων των χρησιμοποιημένων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Β. Για μετακινήσεις του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού του υπουργείου παιδείας που μετέχει στην προετοιμασία και διεξαγωγή των Γενικών και Ειδικών Εξετάσεων, κατά την περίοδο αυτή, επιτρέπεται η μετακίνηση εντός ή εκτός έδρας, με ιδιωτικής χρήσης μεταφορικό μέσο, με προσωπική ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή ζημιά, με έγκριση του αρμόδιου οργάνου. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται η χιλιομετρική αποζημίωση του άρθρου 8 του Σχεδίου Νόμου που ακολουθεί:

…………………………………………………………………………………………….
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Ρύθμιση για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών

Διατάξεις που αφορούν τις μετακινήσεις του προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».

Συγκεκριμένα αναφέρονται σε αυτό τα ακόλουθα:

  • Για μετακινήσεις του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας, που μετέχει στην προετοιμασία και διεξαγωγή των γενικών και ειδικών εξετάσεων, κατά την περίοδο αυτών, επιτρέπεται η μετακίνηση εντός ή εκτός έδρας, με ιδιωτικής χρήσης μεταφορικό μέσο, με προσωπική ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή ζημιά, με έγκριση του αρμόδιου οργάνου. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται η χιλιομετρική αποζημίωση του άρθρου 8.
  • Στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για τη συμπλήρωση του εβδομαδιαίου ωραρίου τους αναγνωρίζεται η δαπάνη χιλιομετρικής αποζημίωσης του άρθρου 8, η δαπάνη διοδίων, σε περίπτωση χρησιμοποίησης ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου ή το αντίτιμο των εισιτηρίων των χρησιμοποιούμενων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Χιλιομετρική αποζημίωση (άρθρο 8)

Το ύψος της χιλιομετρικής αποζημίωσης για τις μετακινήσεις εντός ή εκτός έδρας, όταν επιτρέπεται η χρήση ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Με όμοια απόφαση μπορεί να καθορίζεται και το ανώτατο όριο των κατά μήνα χιλιομέτρων, που επιτρέπεται να πραγματοποιούν οι μετακινούμενοι με ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα εκτός έδρας. Μετά την εξάντληση του ανωτέρω ορίου καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο των εισιτηρίων των φθηνότερων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνουμε ότι πολλά εκ των όσων αναφέρονται στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονταν στο σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας» του Υπουργείου Οικονομικών που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τέλη Μαΐου. Τα όσα αναφέρονται για τους εκπαιδευτικούς αποτελούν τμήμα της Υποπαραγράφου Δ.10: Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας. Όπως αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην έκθεση συνεπειών της εν λόγω υποπαραγράφου η εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου των μετακινήσεων προσωπικού αναμένεται να επιφέρει ελάφρυνση επί των δαπανών, που προορίζονται για την κάλυψη αυτών, τόσο του κρατικού προϋπολογισμού όσο και του προϋπολογισμού των φορέων, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό.

Καλόγηρος Βασίλειος

Πηγή: News.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...