Τελευταία Νέα

Κυριακή, 06/12/2020, 04:10


Home / HEADER-NEWS / Υπουργείο Εργασίας: Δωρεάν γεύματα σε σχολεία

Υπουργείο Εργασίας: Δωρεάν γεύματα σε σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 11:13 πμ Ιούλιος 15th, 2015  


ftoxopaidi

Η επιλογή των σχολείων θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας χρήση μιας σειράς κριτηρίων που προκύπτουν από τον χάρτη της φτώχειας που συνεχώς επικαιροποιείται. Τα σχολεία που θα επιλεγούν δεν θα έχουν σχολικό κυλικείο και τα μικρογεύματα θα διατίθενται σε όλα τα παιδιά χωρίς διάκριση.

Το σχολικό γεύμα θα αποτελείται από τρία είδη:

α) Σάντουιτς/πίτα/άλλο αρτοσκεύασμα.

β) Γάλα/γιαούρτι με μέλι

γ) Φρούτο/φρουτοχυμός.

Και τα τρία είδη θα διατίθενται καθημερινά, σε εναλλασσόμενο διαιτολόγιο που θα υποβάλλει ο ανάδοχος του έργου και θα εγκρίνουν τα υπουργεία. Οι  πρώτες ύλες, τα τελικά προϊόντα και η διανομή τους στα σχολεία θα πληρούν όλους τους κανόνες  υγιεινής, ασφαλείας και ποιότητας σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή  νομοθεσία και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τον Φεβρουάριο οι εξετάσεις Ειδικότητας Μαθητείας - Οδηγίες υλοποίησης Προπαρασκευαστικού Προγράμματος

Προκειμένου να επιλεγούν οι ανάδοχοι για την υλοποίηση του έργου, θα διενεργηθούν δημόσιοι ανοικτοί διαγωνισμοί  ανά ευρύτερη περιοχή διάθεσης των προϊόντων, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διακίνηση των ειδών, που πρέπει να φτάνουν στα παιδιά σε λιγότερο από 24 ώρες από την παρασκευή τους.

Το υπουργείο Εργασίας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές που θεωρούν ότι πληρούν τις συνήθεις προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός τέτοιου ευαίσθητου έργου, να συμμετάσχουν στον διάλογο που θα προηγηθεί των διακηρύξεων, ώστε  το εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία  σε πλήρη συνεργασία με την υγιή και αλληλέγγυα  προς την πληττόμενη κοινωνία  αγορά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σ. Ζαχαράκη: Θα υπάρξει επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση gram.an.yp.koin.al@yeka.gr.

www.dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μετονομάστηκε το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων ...