Home / HEADER-NEWS / Το υπουργείο εξετάζει το θέμα των απουσιών στο Λύκειο

Το υπουργείο εξετάζει το θέμα των απουσιών στο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 5:56 μμ Ιούλιος 29th, 2015  


apousia

Οι απουσίες των μαθητών στο μικροσκόπιο του υπουργείου

Εξετάζονται οι τρόποι από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα

Σε ότι αφορά το ζήτημα της εξάντλησης των απουσιών ως γενικευμένη πρακτική, το ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα εξετάζει τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων με γνώμονα πάντοτε την ανύψωση του δημόσιου εκπαιδευτικού αγαθού.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.  Στο 

 σημειώνεται ότι τα θέματα των απουσιών για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 35 του ΠΔ60/2006 «Χαρακτηρισμός φοίτησης και συνέπειες στην προαγωγή και απόλυση των μαθητών».

Η 

 κατατέθηκε από τον κ. Νικολόπουλο και αναφέρονταν μεταξύ των άλλων σε αυτήν ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο Χριστιανικοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας, το φαινόμενο εξάντλησης του ορίου απουσιών που δικαιούνται οι μαθητές, δεν περιορίζονται πλέον μόνο στους μαθητές της Γ λυκείου, που διαβάζουν για τις πανελλήνιες και σταματούν το σχολείο, κυρίως μετά το Πάσχα εκμεταλλευόμενοι το χρόνο τους το πρωί μελετώντας για να πάνε μετά φροντιστήριο. Αυτή η τακτική έχει επεκταθεί και σε μικρότερες τάξεις  (κρούσματα εντοπίζονται και στο Γυμνάσιο!) χωρίς όμως εκεί να υπάρχει ο λόγος των πανελλαδικών.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...