Home / Featured / Συντονιστική Επιτροπή Μεταταχθέντων Εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013. Θέσεις σύμφωνα με νέες ανακοινώσεις

Συντονιστική Επιτροπή Μεταταχθέντων Εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013. Θέσεις σύμφωνα με νέες ανακοινώσεις

Δημοσιεύτηκε: 12:05 μμ Ιούλιος 11th, 2015  


metatheseis

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δύο αντικρουόμενες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τη σύσταση οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται να συσταθούν 7.675 οργανικές θέσεις για όλο το φάσμα των ειδικοτήτων (προϋφιστάμενων και μη), οι οποίες πρακτικά θα μπορούσαν να καλύψουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των μεταταγμένων εκπαιδευτικών που δεν έχουν τοποθετηθεί οργανικά σε σχολικές μονάδες, καθώς και των προϋπαρχόντων συναδέλφων τους των ειδικοτήτων Αγγλικής, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής που έχουν ζητήσει μετάθεση.

Αντιθέτως ο Σύλλογος Καθηγητών της Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας, ισχυρίζεται, σύμφωνα  με άλλες εξίσου έγκυρες πηγές, ότι οι οργανικές θέσεις που πρόκειται να συσταθούν, αφορούν αποκλειστικά τις προϋφιστάμενες ειδικότητες και ότι θα είναι λιγότερες σε αριθμό από αυτές που ζήτησαν τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ.

Υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες που βιώνουμε, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν κάποια από τις δύο εκδοχές είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Εξυπακούεται ότι ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδοχή, δεδομένου ότι εξαρχής υποστηρίξαμε το αυτονόητο: ότι όλοι οι συνάδελφοι δικαιούνται μία θέση στον ήλιο, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Εξάλλου, είναι προφανές ότι όλοι οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί διέπονται από το ίδιο νομικό πλαίσιο (δηλαδή το Ν.4172/2013 που προβλέπει τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς) και επομένως δεν είναι νόμιμο ούτε ηθικό να γίνει οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση κάποιων ειδικοτήτων έναντι των υπολοίπων.

Επιπλέον η επίκληση του δημοσιονομικού κόστους δεν ευσταθεί, διότι η μισθοδοσία των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων μεταφέρθηκε από τη Δευτεροβάθμια στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ως εκ τούτου, ούτε νομικά ούτε δημοσιονομικά ζητήματα δημιουργούν το οποιοδήποτε κώλυμα για τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλες ανεξαιρέτως τις ειδικότητες των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών και για όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν μεταταχθεί με το Ν.4172/13.

Επειδή για την οικογένεια των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών δεν υπάρχουν «παιδιά και αποπαίδια», συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη σύσταση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (μεταταγμένους και μη), δεδομένου ότι υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στα ΕΑΕΠ δημοτικά σχολεία που πρέπει να καλυφθούν, προκειμένου να αναβαθμιστεί η δημοτική δημόσια εκπαίδευση για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της μέσης ελληνικής οικογένειας, η οποία αδυνατεί πλέον να καταβάλλει δίδακτρα για εξωσχολικές δραστηριότητες (εκμάθηση ξένων γλωσσών, φυσική, μουσική, καλλιτεχνική και θεατρική αγωγή, εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές).

Ευελπιστούμε ότι η πολιτική ηγεσία θα πράξει τα δέοντα ώστε με την έναρξη του σχολικού έτους όλοι οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί (από μετάταξη, από μετάθεση ή στη διάθεση) να τοποθετηθούν οργανικά στις σχολικές μονάδες της προτιμήσεώς τους.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν.4172/2013

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (10/7)


 

Ένα σχόλιο

  1. Από φήμες δηλαδή βγάλανε κι οι δυο κατηγορίες μεταταγμένων συμπεράσματα.Έλεος πια σταματήστε να το παίζετε θύματα της όλης κατάστασης.Να γίνουν οι μεταθέσεις μας και πολύ καλά ξέρετε ότι οι θέσεις αυτές θα δοθούν στις μεταθέσεις μας πρώτιστα και μετά όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε τοποθετήσεις.Εσείς όμως οι μεταταγμένοι θέλετε και να πλεονάζετε και θέσεις για τις νεοσύστατες και θέλετε και θέλετε δεν βλεπετε ότι η χώρα μας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρά κοιτάτε ως γνήσιοι πατριώτες που είσαστε να βολευτείτε μόνο εσείς.Αυτό δεν λέγεται συναδελφικότητα αλλά μαχαίρωμα και μαλιστα πισώπλατο και όλο αυτό είναι απλά τραγικο..κατά τα άλλα «συνάδελφοι» σου λέει…..τραγικό και απαράδεκτο.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...