Home / HEADER-NEWS / Η συνεχόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η εξόντωση του Έλληνα Εκπαιδευτικού δεν έχει τελειωμό

Η συνεχόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η εξόντωση του Έλληνα Εκπαιδευτικού δεν έχει τελειωμό

Δημοσιεύτηκε: 8:36 μμ Ιούλιος 28th, 2015  


aeee

«Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά»

  Η συνεχόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η εξόντωση του Έλληνα Εκπαιδευτικού δεν έχει τελειωμό.

Μετά από τους μισθούς πείνας (απώλειες πάνω από 40% την τελευταία 5ετία), την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την αύξηση 2 ωρών στης δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την “εξαφάνιση” των χρημάτων των ταμείων μας, τη συνεχόμενη αύξηση της καταβολής των ασφαλιστικών μας εισφορών και παράλληλα τη μείωση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , την συνεχή υποχρηματοδότηση των σχολείων μας, τα αμέτρητα κενά, τους μηδενικούς διορισμούς, την παραμέληση της Ειδικής αγωγής,  έρχεται τώρα  ο νέος υπουργός παιδείας Α. Μπαλτάς να μας μιλήσει για το φιλότιμο των εκπαιδευτικών και για να βάλουμε ακόμα μια φορά «πλάτη» με 1 -2 ώρες αύξηση των ωρών διδασκαλίας μας.

Από την περίοδο της κ. Διαμαντοπούλου και του συνεχιστή της κ. Αρβανιτόπουλου στο Υπουργείο Παιδείαςκαλλιεργήθηκε, ζυμώθηκε και υλοποιήθηκε εν μέρη (στη δευτεροβάθμια) η πρόταση για αύξηση των ωρών διδασκαλίας στους Εκπαιδευτικούς με απώτερο σκοπό τη μείωση του αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται κάθε σχολική χρονιά και την κάλυψη των τεράστιων αναγκών.

Οι εκπαιδευτικοί έχοντας αίσθηση ευθύνης και αντίληψη των δυσκολιών της ελληνικής κοινωνίας δεν εργάζονται εθελοντικά επειδή το λέτε εσείς κ. υπουργέ αλλά επειδή το κρίνουν οι ίδιοι σωστό να το πράξουν. Δεν το κάνουν για να βάλουν πλάτη σε ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα ή για να περάσουν νέα μνημόνια και να διαμορφωθεί ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας αλλά για να αγκαλιάσουν τις ανάγκες της κοινωνίας μας και της νέας γενιάς.

Είναι βέβαιο πως με την ίδια ρητορική που ακολούθησαν οι προκάτοχοί σας, συνεχίζετε και εσείς. Δεν φαίνεται να διαφέρει η πολιτική σας από τους προηγούμενους εμπνευστές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου στην εκπαίδευση… Οι προηγούμενες πολιτικές ισοπέδωσαν όλα τα εργασιακά, θεσμικά και κοινωνικά δικαιώματά μας και προχώρησαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και στην προσπάθεια εξόντωσης του Εκπαιδευτικού. Θα πράξετε το ίδιο;

Προτείνουμε να επενδύσετε στην εκπαίδευση, σε ένα από τα βασικότερα αναπτυξιακά μεγέθη της χώρας μας, και να βρείτε τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη όλων των κενών στη δημόσια εκπαίδευση (27.000 είναι τα κενά υπουργέ και όχι 20.000). Βρείτε τα απαιτούμενα χρήματα από τους μεγαλοκαναλάρχες (που τους κυνηγάτε τόσους μήνες…), βρείτε τα χρήματα από τους φοροφυγάδες (γιατί εμείς πληρώνουμε κανονικότατα τους φόρους μας), βρείτε τα χρήματα από τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών (π.χ. Αγροτική Τράπεζα κ.α.)… Μην μένετε στα λόγια. Οι πράξεις σας κρίνονται!!!!!  

Κ. Υπουργέ, αν ενδιαφέρεστε για την κοινωνία και το μέλλον μας ως χώρα, δώστε αξία σε όσα πράγματα αξίζουν επιτέλους… Μην υποτιμάτε τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, δεν βάζουμε πλάτη επειδή το λέτε, δεν σας χαρίζουμε τις ζωές μας, δεν χαλαλίζουμε το μέλλον της νέας γενιάς… Το λαό μας, αυτόν τον υπερήφανος λαό, με τη μεγάλη ιστορία τον έχετε καταντήσει επαίτη. Φτάνει πια!!!!

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα δεχθεί αυτές τις αλχημείες για την κάλυψη των κενών στα σχολεία μας, με αυξήσεις των ωρών διδασκαλίας, με αύξηση των μαθητών ανά τάξη και με νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

Καλούμε το υπουργείο παιδείας να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς και σε εξασφάλιση των πιστώσεων για να προσληφθούν όσοι αναπληρωτές απαιτούνται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Εσείς μπορεί να δέχεστε εκπτώσεις στην πολιτική σας εμείς όμως δεν δεχόμαστε στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η κοινωνία και η νέα γενιά δεν σας φταίνε σε τίποτα για να τα θυσιάζεται!!!!

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...