Home / HEADER-NEWS / Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Δημοσιεύτηκε: 3:56 μμ Ιούλιος 19th, 2015  


arthra_moriaki_biologia
Νέα σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που διεξήχθη από 12 έως 19 Ιουλίου 2015 στο Άαρχους της Δανίας. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με ένα χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Νικόλαος Καρβελάς του 1ου ΓΕΛ Παλλήνης. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι μαθητές Διονύσιος Γαζής του Π. ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής, Μιχαήλ Δεληβοριάς του Π.Π. ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών, Δέσποινα Καλούση του Ιδιωτικού ΓΕΛ Μ.Ν. Ράπτου και Νικόλαος Καρβελάς του 1ου ΓΕΛ Παλλήνης. Συνοδοί τους ήταν ο Δημήτριος Αρβανίτης, Ερευνητής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών και Ασημάκης Ταλαμάγκας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 26 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ), που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν διακόσιους πενήντα μαθητές από 60 περίπου χώρες, που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας από τα σχολεία της πατρίδας τους και προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο, αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια η Βιολογία και στις τάξεις του Λυκείου διδάσκονταν μόνο από μία ώρα εβδομαδιαίως, παρά την γενική παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα. Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες είναι αποτέλεσμα τόσο της μεγάλης προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και της αναβάθμισης της Βιολογίας στο Λύκειο τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι οι καλύτερες «επενδύσεις» ενός λαού, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα ενισχύσει τους τομείς αυτούς αλλά και θα συνεχίσει να συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων

– συγχαίρει θερμά τον Νίκο Καρβελά και όλους τους μαθητές της Ελληνικής αποστολής και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή,

– ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην επιτυχία των μαθητών.

– ευχαριστεί το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης για την οικονομική υποστήριξη του, αφού ανέλαβε το κόστος συμμετοχής της αποστολής μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα.

– ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ).

Η αποστολή επιστρέφει αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου στις 20.40.

Για το ΔΣ της ΠΕΒ
Η Πρόεδρος
Παναγούλα Κόλλια

Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Κατωπόδης
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...