Home / Featured / Πιθανόν την άλλη βδομάδα η εγκύκλιος αναπληρωτών. Ο Σ.Α.Ν. ετοιμάζει νομικές ενέργειες. Δείτε την Αίτηση Ακύρωσης

Πιθανόν την άλλη βδομάδα η εγκύκλιος αναπληρωτών. Ο Σ.Α.Ν. ετοιμάζει νομικές ενέργειες. Δείτε την Αίτηση Ακύρωσης

Δημοσιεύτηκε: 4:42 μμ Ιούλιος 16th, 2015  


egkyklios14052012

Ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα να ανακοινωθεί η εγκύκλιος αναπληρωτών σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Αυτή τη στιγμή τα αρμόδια τμήματα επεξεργάζονται την εγκύκλιο και υπάρχει μια πιθανότητα και για ανακοίνωσή της, εάν προλάβουν αύριο και φυσικά αν μπει και η υπογραφή του υπουργού.

Με τα έως τώρα δεδομένα, και αν δεν υπάρξουν αλλαγές, στην εγκύκλιο θα υπάρχει αναφορά για άνοιγμα των πινάκων από το 2012 και έπειτα με προσμέτρηση των δυσπρόσιτων αυτής της περιόδου, επίσης θα δίνεται προθεσμία μέχρι τέλη Ιουλίου για τις αιτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς για το γεγονός ότι οι πίνακες ανοίγουν μερικώς και όχι από το 2010 όπως είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ σχετική ρύθμιση υπήρχε και στο σχέδιο νόμου του οποίου η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών  έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε εξώδικη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Παιδείας ενώ το Νοέμβριο του 2014 κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ρύθμισης Λοβέρδου στο ΣτΕ και αντίστοιχη αίτηση προτίμησης. Έχει επίσης διαμηνύσει ότι σε περίπτωση εφαρμογής της ρύθμισης του πρώην υπουργού Παιδείας θα προχωρήσει σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, παγώνοντας την εφαρμογή της έως την εκδίκαση την υπόθεσης.

Με αφορμή το γεγονός ότι ήρθε ξανά στο προσκήνιο η ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας για το μερικό  άνοιγμα των πινάκων από το 2012 και έπειτα γεγονός που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς, θυμίζουμε ότι ο τότε υπουργός είχε επιχειρηματολογήσει για το μερικό άνοιγμα,  αναφέροντας ότι «η μη πραγματοποίηση του ΑΣΕΠ του 2012 έπρεπε να είχε ανησυχήσει όσους δεν επέλεξαν να εργαστούν ως αναπληρωτές το διάστημα 2010-2012. Το διάστημα 2010-12 δεν αναγνωρίζεται καθώς οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν ότι η προϋπηρεσία τους δεν θα προσμετρηθεί μέχρι τη διενέργεια ΑΣΕΠ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να μην επιλέξουν να εργαστούν ως αναπληρωτές»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  108 προσλήψεις στον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Στο νόμο, λοιπόν, 

 άρθρο 5 Α, παράγραφος 4, αναφέρεται πως « η διανυθείσα από 1.9.2012 και εντεύθεν υπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προσµετράται. Οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστηµα µε τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών αντέδρασε άμεσα στο μερικό άνοιγμα των πινάκων και βλέποντας ότι το Υπουργείο παραμένει ακλόνητο στη θέση του για το μερικό άνοιγμα των πινάκων αποφάσισε να καταφύγει σε νομικά μέτρα εναντίον της τροπολογία του ΥΠΑΙΘ.

Σε δελτίο τύπου του Νοεμβρίου του 2014  ο Σύλλογος επισήμανε ότι η διάταξη για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από την 1-9-2012 οδηγούσε στο εξής άτοπο: εκπαιδευτικοί που κατά τη διετία 2010-2012 υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες περιοχές, δεν θα λάβουν την διπλή μοριοδότηση που πρόκειται να λάβουν οι συνάδελφοι τους που υπηρέτησαν στις ίδιες δυσπρόσιτες περιοχές κατά τα έτη 2012-2014.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του Συλλόγου, συνιστούσε ξεκάθαρη Συνταγματική παρεκτροπή, κατά τα ανωτέρω και αναμφίβολα δημιουργούσε υπόνοιες για ευνοϊκή μεταχείριση «ημετέρων» και συνιστούσε «φωτογραφική» διάταξη. Ενδεχομένως να συνιστά, εφαρμογή της στρατηγικής επιλογής των τελευταίων Κυβερνήσεων, για την δημιουργία κοινωνικών εντάσεων και πρόκληση συγκρούσεων μεταξύ «αντικρουόμενων»  κοινωνικών ομάδων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αποτελέσματα ελέγχου αιτήσεων υποψήφιων φοιτητών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Ο Σύλλογος στις 24 Νοεμβρίου του 2014 προχώρησε στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης της ρύθμισης του τότε Υπουργού.

Μεταξύ των άλλων αναφέρονταν στην αίτηση πως η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014, δια της οποίας πληθώρα αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση στον Πίνακα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολη η τοποθέτηση τους σε σχολικές μονάδες για το έτος 2015-2016 και για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους αλλά και των δεδομένων που γνώριζαν, παραβιάζουν το δικαίωμα της εργασίας, υπό την έννοια, ότι οι αναπληρωτές αυτοί στερούνται του δικαιώματος τους να συνεχίσουν την εργασία τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι της καταβολής των αποδοχών τους.

Στην κατακλείδα της αίτησης ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών αιτούνταν

–  Να γίνει δεκτή στο σύνολό της η παρούσα Αίτηση Ακυρώσεως.

– Να ακυρωθεί και να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη υπ’ αριθμ. 173929/Δ1/27-10-2014 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014.

–  Να καταδικασθεί το αντίδικο Ελληνικό Δημόσιο στην καταβολή της εν γένει δικαστική μας δαπάνης.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr / newsbeast.gr


 

4 Σχόλια

 1. Αγαπητοι κύριοι του ΣΑΝ, το Νοέμβρη του 2014 θεωρούσατε άτοπο να προσμετρώνται τα δυσπρόσιτα από 2012 ως 2014 και να μην προσμετρώνται για τα έτη 2010-2012.

  Τρεις μήνες μετά καταθέσατε πρόταση στη νεα ηγεσια του Υπουργείου Παιδείας να M H προσμετράται η περίοδος 2010-2014 και φυσικά να μετρά κανονικα η διπλή μοριοδότηση για την περίοδο 2002-2009 και 2014 και εφεξής. Επιτέλους τι πρεσβεύετε;;

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΩΣΤΟ;; ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΝΑ ΕΠΟΧΗ;

  ΖΗΤΆΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
  ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΑΞΙΕΣ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ.

 2. Ο ΣΑΝ ζητά από το Μαρτη του 2015 να μη μετρά η διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα για τα έτη 2010-2014 . 3 μήνες πριν θεωρόυσε άτοπο να μετρά η διπλή μοριοδότηση για τη περίοδο 2012-2014 και όχι για την περίοδο 2010-2012…
  ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ, φυσικά.

 3. Πάνω απ’ όλα συναδελφικότητα, λογική κ δικαιοσύνη!
  Γιατί είναι συναδελφικό, δίκαιο κ λογικό να αλλάζουμε τα δεδομένα αναδρομικά! Όταν οι συνάδελφοι έπαιρναν αποφάσεις για τα δυσπρόσιτα κ την ΕΑ το έκαναν με τα δεδομένα που ίσχυαν τότε κ καλώς ή κακώς με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να ανοίξουν οι πίνακες.

 4. ολα ειναι στημενα…οι μονοι ωφελημενοι απο αυτο το συλλογο ειναι ο τζαννης που στελνει τα εξωδικα και η σπανου η αυτοαποκαλουμενη προεδρος

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η ΕΕΕΠ αναζητεί (9)ΠΕ Διοικητικού και (6)Πληροφορικής με άριστη γνώση αγγλικής

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ...