Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 29/06/2022, 03:34


Home / HEADER-NEWS / Οι πρώην καθηγητές σε διαθεσιμότητα καλούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση. 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

Οι πρώην καθηγητές σε διαθεσιμότητα καλούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση. 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

Δημοσιεύτηκε: 5:52 μμ Ιούλιος 14th, 2015  


DIATHESIMOTITA
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και επιφυλακή
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 
Τετάρτη, 15/7 Πλατεία Κλαυθμώνος, 11:00πμ
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες συντονισμένων ενεργειών από πολιτικές δυνάμεις  εντός και εκτός της χώρας, που σκοπό έχουν -εκτός των άλλων- να ακυρωθούν και όλα τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν μετά τις 20/2/2015 και ήταν σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Σημείο αιχμής αυτών των επιθέσεων αποτελεί ο νόμος που αφορά την επαναπρόσληψη των «διαθέσιμων-απολυμένων» στις δουλειές τους.
Στο κείμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών της 12ης Μαΐου 2015, μαζί με τα λοιπά βαριά και επαχθή μέτρα αναφέρεται:  «εξαιρουμένου του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξειςπου δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου διότι συνιστούν υπαναχώρηση σε σχέση με δεσμεύσεις από προηγούμενα προγράμματα ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα για την αντιστάθμιση των δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν συνεπεία των ανωτέρω πράξεων.»

 

O αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του σήμερα, ανέφερε ότι: «Δεν τίθεται θέμα ανάκλησης νομοθετημάτων» και «οι επαναπροσλήψεις θα αφαιρεθούν από τις προγραμματισμένες νέες προσλήψεις, δηλαδή, ότι τα ισοδύναμα μέτρα είναι η αντίστοιχη μείωση προσλήψεων στο δημόσιο, που για το 2015 ήταν 15.000»

Καλούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να πάρει πίσω αυτά τα ελάχιστα που κατάφερε να υλοποιήσει το προηγούμενο διάστημα, με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες.Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούμε τα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά, τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμά μας στη δουλειά και το δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση, που κατακτήσαμε μετά από 2 χρόνια σκληρών αγώνων.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, «προκηρύσσει 24ωρη Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακέςσυγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι, με πνεύμα αγωνιστικής επαγρύπνησης και επιφυλακής, να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες, σωματεία κ.ά., την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας.

 
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της «συμφωνίας»

Διαβάστε εδώ το σχετικό ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)»
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...