Home / HEADER-NEWS / ΟΕΦΕ – Ενέργειες του Δ.Σ. σχετικά με την υπαγωγή των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23%

ΟΕΦΕ – Ενέργειες του Δ.Σ. σχετικά με την υπαγωγή των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23%

Δημοσιεύτηκε: 8:35 μμ Ιούλιος 22nd, 2015  


OEFE
Μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης του Νομοσχεδίου για την υπαγωγή των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23% την Τρίτη 14/7/2015, το Δ.Σ. τησ Ο.Ε.Φ.Ε. προέβη στις κάτωθι ενέργειες:
  1. Έγγραφη διαμαρτυρία προς τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας και τα υπεύθυνα υπουργεία. (Οικονομικών – Εργασίας – Παιδείας).
  2. Παράλληλα απέστειλε σε πολιτικά πρόσωπα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, δομημένο κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο έχει ανακοινωθεί και στον κόμβο της Ο.Ε.Φ.Ε. και έχει αποσταλεί στους Προέδρους των νομών.
  3. Επεδίωξε και επέτυχε συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά (σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον κόμβο της Ο.Ε.Φ.Ε.) και δρομολόγησε συναντήσεις έως το Σάββατο 25 Ιουλίου με το οικονομικό επιτελείο ώστε να διατυπωθούν με διαφάνεια οι αντιρρήσεις του κλάδου για την επιβολή του βαρύτατου αυτού οικονομικού μέτρου.
  4. Συνήλθε με τους συνδέσμους και τους εκπροσώπους  των κέντρων ξένων γλωσσών και συναποφάσισε τις από κοινού δράσεις για τη νομική υπεράσπιση των πληττόμενων από το μέτρο κλάδων (Φροντιστηρίων Μ.Ε. και Κ.Ξ.Γ.).
  5. Ανέθεσε στον οικονομικό υπεύθυνο της Ομοσπονδίας κ. Νίκο Αυλωνίτη να συντάξει ενημερωτικό υπόμνημα για την αποσαφήνιση των όρων εφαρμογής του μέτρου για τον Φ.Π.Α. με συντελεστή 23% και προγραμμάτισε τη διενέργεια ενημερωτικών ημερίδων με τη μορφή των περιφερειακών συνελεύσεων   σε Αττική, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη,  Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα.
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...