Home / Featured / Μια πρόταση για 700 επιπλέον διορισμούς εκπαιδευτικών με ισοδύναμο μέτρο που θα βοηθήσει και τη σχολική μονάδα

Μια πρόταση για 700 επιπλέον διορισμούς εκπαιδευτικών με ισοδύναμο μέτρο που θα βοηθήσει και τη σχολική μονάδα

Δημοσιεύτηκε: 9:14 μμ Ιούλιος 29th, 2015  


pinakas

Κάθε σχολική μονάδα διατηρεί αρχείο εισερχομένων εγγράφων από Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες  και άλλους φορείς.  Καθημερινά τα εισερχόμενα μηνύματα,  αφού γίνει   αξιολόγηση αυτών με βάση κριτήρια:  όπως ο φορέας που το αποστέλλει, η σημαντικότητα του μηνύματος και άλλα,  από το Διευθυντή  ή τον Υποδιευθυντή της Σχολικής  Μονάδας,  φωτοτυπούνται εις διπλούν . Το ένα τοποθετείται στο αρχείο της σχολικής μονάδας και το άλλο στο φάκελο της ενημέρωσης του Συλλόγου Διδασκόντων. Αυτό γίνεται  σε πάνω από 7000 σχολικές μονάδες  όλης της χώρας. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια ,Λύκεια αλλά και Πανεπιστήμια.

Καθημερινά δηλαδή αν υποθέσουμε ότι ξοδεύεται για κάθε σχολική μονάδα  το ελάχιστο  ποσό του 1 ευρώ(αν και το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο) για μελάνια, χαρτί, ταχυδρομικά τέλη, επισκευές, φωτοτυπικού και εργατοώρες για να διατηρηθεί το αρχείο του σχολείου και να ενημερωθεί ο Σ.Δ, ξοδεύονται 7000 ευρώ από όλα τα σχολεία της χώρας. Αν υποθέσουμε ότι ένας  εκπαιδευτικός  κατά μέσο όρο λαμβάνει μαζί με τις εισφορές του 50 ευρώ τότε το ποσό αυτό θα μπορούσε να  χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή  140 εκπαιδευτικών. Αν είναι 5 ευρώ καθημερινά , που μάλλον τόσο  περίπου είναι, θα μπορούσε να προσφέρει θέσεις σε 700 εκπαιδευτικούς.

Αρκεί όλη αυτή η  γραφειοκρατική διαδικασία να γίνεται διαφορετικά.

Προτάσεις :….

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...