Home / Featured / Μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου. Νέο σχήμα κινητικότητας

Μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου. Νέο σχήμα κινητικότητας

Δημοσιεύτηκε: 6:47 πμ Ιούλιος 14th, 2015  


epidoma

Μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφαρμογή νέου σχήματος κινητικότητας από τον προσεχή Οκτώβριο, προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλείται έως τις 20 Ιουλίου να έχει συγκεκριμένη πρόταση ώστε «να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης».

Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα γίνει κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο και σύμφωνα με τους συμφωνημένους στόχους του μισθολογικού κόστους και με πλήρη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της αποσυμπίεσης της κατανομής των μισθών μέσω της σύνδεσής τους με την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού.

Συμφωνήθηκε η θέσπιση ανώτατου ορίου στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου και η μείωση του κόστους αυτού σε σχέση με το ΑΕΠ, έως το 2019. Στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκτιμούν ότι το μισθολογικό κόστος θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω των αθρόων εξόδων των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εταίροι ζητούν να ανοίξει η μισθολογική ψαλίδα μεταξύ των ανώτερων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και των χαμηλόμισθων. Το αρμόδιο υπουργείο, πάντως, διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στους χαμηλόμισθους, καθώς η εξοικονόμηση πόρων μπορεί να επιτευχθεί με άλλους τρόπους, όπως περιορισμούς σε επιδόματα, άδειες, έξοδα ταξιδιών κ.λ.π.

Σε ότι αφορά στην κινητικότητα, αυτή θα στοχεύει στη καλύτερη κατανομή του προσωπικού και στον εξορθολογισμό στην κατανομή των πόρων. Το πρόγραμμα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής εργασίας και θα πρέπει να συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας. Η τελική απόφαση σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων, θα πρέπει να λαμβάνεται από κάθε σχετική υπηρεσία.

Τέλος, συμφωνήθηκε η πρόσληψη διευθυντών που θα αξιολογούν τις επιδόσεις όλων των εργαζομένων, με στόχο να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέων στελεχών από την 31η Δεκεμβρίου 2015 μετά από μια διαδικασία αναθεώρησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

……………………………………………………………………………….

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

……………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η συμφωνία με τους εταίρους φέρνει μειώσεις μισθών στο δημόσιο από το 2016 – Ποιοι υπάλληλοι θα είναι οι κερδισμένοι

Μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο με εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1.1.2016 προβλέπει η συμφωνία* της κυβέρνησης με τους εταίρους. Παράλληλα η χώρα μας καλείται «να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης» και μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση να είναι έτοιμη στις 20 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι οι εταίροι μας εκτός από την διασφάλιση πτωτικής πορείας των μισθολογικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, μέχρι το 2019 θέλουν και αύξηση μισθών στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και μειώσεις στους χαμηλόμισθους. Πάντως, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνυόταν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στους χαμηλόμισθους, τονίζοντας ότι υπάρχουν τρόποι για την εξοικονόμηση κονδυλίων ώστε το συνολικό μισθολογικό κόστος να παραμείνει σταθερό, όπως περιορισμοί σε άδειες, ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα ταξιδίων, επιδόματα κλπ. Επιπλέον, στη Βασιλίσσης Σοφίας θεωρούν ότι το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο θα μειωθεί λόγω και των αθρόων εξόδων των υπαλλήλων με τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό.

*«να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης. Μια πρώτη πρόταση θα πρέπει να δοθεί από τις 20 Ιουλίου μετά από συζητήσεις με τα θεσμικά όργανα. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει περαιτέρω το κόστος της ελληνικής διοίκησης, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε με τα όργανα».

aftodioikisi.gr

……………………………………………………………………………………..

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΟΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

…………………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ριζικές αλλαγές στο δημόσιο περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο που συνοδεύει τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και αύριο στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» η συμφωνία περιλαμβάνει τις παρακάτω δεσμεύσεις και απαιτήσεις.

Δεσμεύσεις

Παράλληλα το κείμενο προβλέπει:

• Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει περαιτέρω το κόστος της ελληνικής διοίκησης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε με τα θεσμικά όργανα. Η μείωση του κόστους της δημόσιας διοίκησης περιλαμβάνει τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, την περικοπή των μη μισθολογικών επιδομάτων αλλά και τη θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου από μηδενική βάση από τις αρχές του 2016.

Το νέο μισθολόγιο αναμένεται να επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις στις αποδοχές των υπαλλήλων, με σταδιακή μείωση της προσωπικής διαφοράς, τη μείωση των βασικών μισθών και την αύξηση των επιδομάτων θέσεων ευθύνης για τους διευθυντές στο Δημόσιο προκειμένου να αυξηθεί η ψαλίδα μεταξύ των μισθών υπαλλήλων με χαμηλότερα προσόντα και των προϊσταμένων.

• Τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τα θεσμικά όργανα για την κατάθεση νομοσχεδίων και την έμφαση στην εφαρμογή του προγράμματος. Σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνεται η επανεξέταση με σκοπό την αναθεώρηση νόμων που ψηφίστηκαν μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου -εκτός του νόμου για την ανθρωπιστική βοήθεια- μέχρι πρόσφατα που δεν είχαν τεθεί υπόψη των θεσμών.

Απαιτήσεις

Στο κείμενο μάλιστα αναφέρονται ως «ελάχιστες απαιτήσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές» και αφορούν τους νόμους για την επαναπρόσληψη 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων υπαλλήλων στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων οι καθαρίστριες των υπουργείων, οι σχολικοί φύλακες, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ κ.ά.

Παράλληλα, σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθησυχάζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκληση προσλήψεων καθώς η ελληνική κυβέρνηση προτείνει τον συνυπολογισμό των διορισμών στις προσλήψεις του 2015 και σε αντιστάθμισμα θα παγώσουν ή θα μειωθούν οι προσλήψεις μέχρι το 2019.

Παράλληλα αναμένεται να παγώσουν οι τοποθετήσεις 3.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν οι αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί με τους θεσμούς το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

• Σε απεργία 24 ωρών προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, διοργανώνοντας απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα και επαρχία, ενώ σε συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα μέτρα λιτότητας κάλεσε για το απόγευμα της Δευτέρας.

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...