Home / Featured / Λάθος οι πρώτες εκτιμήσεις για τα κενά, είναι λιγότερα. Θα καλυφθούν από τις υπάρχουσες πιστώσεις

Λάθος οι πρώτες εκτιμήσεις για τα κενά, είναι λιγότερα. Θα καλυφθούν από τις υπάρχουσες πιστώσεις

Δημοσιεύτηκε: 8:19 μμ Ιούλιος 31st, 2015  


MPALTAS

Μπαλτάς: Λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις τα κενά στα σχολεία

Η μεγάλη πρόκληση είναι “την πρώτη μέρα της τάξης να υπάρχει δάσκαλος σε κάθε τάξη και βιβλία για τα παιδιά”, τονίζει ο υπουργός Παιδείας

Αισιόδοξος ότι οι υπάρχουσες πιστώσεις θα επαρκέσουν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, εμφανίστηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς τελικά τα κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι η μεγάλη πρόκληση για το υπουργείο μέχρι το Σεπτέμβρη είναι “την πρώτη μέρα της τάξης να υπάρχει δάσκαλος σε κάθε τάξη και βιβλία για τα παιδιά”.

Ερωτηθείς σχετικά με μία σκέψη που είχε κάνει στο παρελθόν, να προστεθούν μία ή δύο ώρες διδασκαλίας σε περίπτωση που δεν καλύπτονταν τα κενά, ο κ. Μπαλτάς απάντησε: “Η ιδέα ήταν ότι, εάν όντως τα κενά είναι υπερβολικά πολλά, αφού κάνουμε όλες τις δυνατές και αδύνατες προσπάθειες και δεν μπορούν καλυφθούν αυτά τα κενά, θα ζητούσαμε κάποιου είδους προσφοράς, αλληλεγγύης και από ανθρώπους που υπηρετούν, αλλά και από ανθρώπους που ενδεχομένως δεν υπηρετούν και θα ‘θελαν να βοηθήσουν. Ως προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης στο επίπεδο των σχολείων. Ήδη ξέρουμε ότι λειτουργούν τα λεγόμενα κοινωνικά φροντιστήρια. Συνάδελφοι που απολύτως αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς προσφέρονται να βοηθήσουν πιο αδύνατα παιδιά στις γειτονιές, ιδίως στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Τη θεωρούμε εξαιρετική αυτή την κίνηση. Πιστεύουμε ότι είναι κάπου εκεί η ουσία για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και ήθελα απλώς να αναφέρω ότι ενδεχομένως θα ζητούσαμε κάτι τέτοιο. Και δεν έχει περάσει από το μυαλό μας ότι θα ζητήσουμε υποχρεωτική προσφορά από κάποιους που δεν θα θέλανε, ότι θα τους προσθέταμε ώρες, ότι θα κάναμε πράγματα που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις”.

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι προχωράει κανονικά, αλλά δε μπορεί σε αυτή τη φάση να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ψήφισή του, “για λόγους που σχετίζονται με τον όλο προγραμματισμό της κυβέρνησης και το γεγονός ότι έχουμε τη μεγάλη συζήτηση για τη συμφωνία”. Ωστόσο υπογράμμισε ότι “θα φτάσει να ψηφιστεί κανονικά πριν τελειώσει το καλοκαίρι”.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής και τόνισε ότι “αποφεύχθηκαν διασπάσεις και μη αντιστρεπτά φαινόμενα” και παράλληλα δόθηκε χρόνος “σε όλους μας να καταλάβουμε καλύτερα τι γίνεται και πού πορευόμαστε”.

news.gr

…………………………………………………………………..

Νομίζαμε στην αρχή ότι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία ήταν περισσότερα . Κάνοντας μια τηλεδιάσκεψη συστηματική με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που έχουν την εποπτεία της Περιφέρειάς τους φαίνεται να είναι λιγότερα και άρα πιθανότατα να μπορούμε να τα καλύψουμε με τα υπάρχοντα κονδύλια, Αρα δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, και τόνισε:

Η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς είναι το αποκλειστικό ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή το υπουργείο Παιδείας, και σε επίπεδο βιβλίων και σε επίπεδο εκπαιδευτικών.

Κάνουμε το παν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και όλα να είναι στη θέση τους.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι τα κενά είναι 20.000 και ότι από το ΕΣΠΑ υπάρχουν μόνο 10.000 πιστώσεις.

https://www.esos.gr/arthra/39252/ypoyrgos-tha-kalypsoyme-ta-kena-sta-sholeia-me-ta-yparhonta-kondylia

……………………………………………………………………

Κληθείς να απαντήσει στην άποψη ότι το συνέδριο αυτό θα διεξαχθεί «κατόπιν εορτής», υπό την έννοια ότι τότε θα έχει οριστικοποιηθεί η όποια συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Μπαλτάς είπε:

«Υπάρχει ολόκληρο ερώτημα για τη σχέση κόμματος, κοινοβουλευτικής ομάδας και κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Υπόκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν υπόκειται στις αποφάσεις ενός κόμματος. Το κόμμα έχει άμεσο λόγο ως προς την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά έμμεσο ως προς την κυβέρνηση».

Ο υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε εάν αυτή του η άποψη συγκλίνει προς τη διάκριση που γινόταν στη δεκαετία του ’80 και σύμφωνα με την οποία το μεν κόμμα φροντίζει να κρατά «ζωντανό» το όραμα, η δε κυβέρνηση να πράττει το εφικτό. Απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε:

«Η αριστερή κυβέρνηση και το αριστερό κόμμα κινούνται ώστε να διευρύνουν το εφικτό, όχι να το διαχειριστούν».

Τέλος, μιλώντας για τα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία, ο κ. Μπαλτάς διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους να γίνει με τα λιγότερα- κατά το δυνατόν- προβλήματα.

Ακούστε:

Ακούστε:

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...