Home / Featured / Κοινωνική πολιτική διορισμών για πολύτεκνους και τρίτεκνους εκπαιδευτικούς

Κοινωνική πολιτική διορισμών για πολύτεκνους και τρίτεκνους εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 11:29 πμ Ιούλιος 24th, 2015  


politeknoi_400

Μοριοδότηση τρίτεκνων και πολύτεκνων για διορισμούς εκπαιδευτικών

Κοινωνική πολιτική από το Υπουργείο Παιδείας

Κοινωνική πολιτική με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσει το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από τα όσα γνωστοποιήθηκαν στη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη.

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα λαμβάνουν μόρια για το διορισμό στο νέο σύστημα που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας και στο οποίο θα μοριοδοτούνται η επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008 και η προϋπηρεσία όπου κάθε μήνας θα προσφέρει ένα μόριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο διορισμού πολύτεκνων εκπαιδευτικών (Ν.3255/2004), συνίσταντο οι αναγκαίες θέσεις εκπαιδευτικών, και με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας καθοριζόταν ο αριθμός των διοριζόμενων εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα, και σε καμία περίπτωση η ένταξή στους οικείους πίνακες δεν σήμαινε τη θεμελίωση δικαιώματος διορισμού.

Μετά την λήξη της μεταβατικής περιόδου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.3848/2010, είχε ληφθεί μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς γονείς άνω των τριών τέκνων με τη μοριοδότησή τους για την τελική κατάταξη στους πίνακες επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Επισημαίνεται ότι οι γονείς άνω των τριών τέκνων λαμβάνουν 10 μονάδες που είναι το μέγιστο ανάμεσα στα μοριοδοτούμενα ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια του νόμου.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργείου προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.

Στη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον κ. Κουράκη δεν δόθηκαν πληροφορίες για τη μοριοδότηση ενώ για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς το υπουργείο θέτει τους εξής όρους για την ενσωμάτωσή τους στον πίνακα διορισμού: 1. να υπάρχει 6χρονη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, 2. να έχουν απολυθεί, 3. να έχουν ήδη εργαστεί 2 χρόνια ως αναπληρωτές.

Καλόγηρος Βασίλειος

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό είναι το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών – Ποιοι πριμοδοτούνται

Το Δ.Τ. της ΟΛΜΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...