Home / HEADER-NEWS / Κλείνουν πολλά φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών εντός ιδιωτικών σχολείων

Κλείνουν πολλά φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών εντός ιδιωτικών σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 4:35 μμ Ιούλιος 21st, 2015  


OIELE_logo

ΑΝΑΓΚΑ (ΜΕ 23% ΦΠΑ) ΚΑΙ ΟΙ…ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ!-ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΞΓ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η σκληρή πραγματικότητα ανάγκασε τους σχολάρχες να ακολουθήσουν τελικά αυτό που πολεμούσαν. Το κλείσιμο δηλαδή φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που λειτουργούσαν παρασιτικά μέσα στα ιδιωτικά σχολεία λόγω της αύξησης 23% στο ΦΠΑ στις συγκεκριμένες δομές εκπαίδευσης. Είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό ότι οι άνθρωποι που εναντιώθηκαν με μένος στις διατάξεις του υπό ψήφιση πολυνοσχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση Φροντιστηρίων και ΚΞΓ από τα ιδιωτικά σχολεία, τώρα να συμμορφώνονται αυτοβούλως στις διατάξεις αυτές πριν καν το νομοσχέδιο ψηφιστεί στη Βουλή!

Για μια ακόμη φορά η ΟΙΕΛΕ δικαιώθηκε, όταν μιλούσε για την ανάγκη τα ιδιωτικά σχολεία να συντηρήσουν τον αμιγή παιδαγωγικό και εκπολιτιστικό τους ρόλο με την προσθήκη δραστηριοτήτων ενισχυτικών μορφών διδασκαλίας. Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι επιτέλους οι σχολάρχες προσχωρούν στην δική μας λογική.

Ωστόσο, πολλά μένουν ακόμη να γίνουν, ώστε το ιδιωτικό σχολείο να εκπληρώνει την αποστολή που του επιφυλάσσει το Σύνταγμα.  Τόσο η πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ για την ανάγκη εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όσο και οι οδηγίες της Κομισιόν για την αντιμετώπιση σοβαρών παρανομιών στο συγκεκριμένο χώρο χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τις ελληνικές αρχές, οι οποίες οφείλουν να προβούν άμεσα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                         ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙΕΛΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...