Home / HEADER-NEWS / Καταγγελία για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στη Διοίκηση

Καταγγελία για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στη Διοίκηση

Δημοσιεύτηκε: 5:41 μμ Ιούλιος 13th, 2015  


ypep8-marousi-5

Φωτιάδης Σάββας

Πρόεδρος ΠΟΣΥΠ                                                                              Αθήνα 13 Ιουλίου 2015

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με αγανάκτηση σας ενημερώνω ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΙΠ) που είχε ορισθεί να γίνει στις 09 και 10  Ιουλίου 2015, με κύριο  θέμα τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις με τη διαδικασία του Ν.1824/88, αναβλήθηκε εκ νέου, αν και είχε αποσταλεί η πρόσκληση σε όλα τα μέλη του, χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική εξήγηση.

Η αναβολή αυτή είναι η δεύτερη, διότι είχε δρομολογηθεί να γίνει ξανά Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις 02 Ιουλίου 2015, αλλά αναβλήθηκε και αυτό με πρόσχημα το δημοψήφισμα, με εντολή του Γραφείου του Υπουργού, παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι το πρώτο κύμα των μετατάξεων (περίπου 250 ) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου 2015.

Επίσης στις 09 Ιουλίου 2015, δηλαδή τη μέρα που αναβλήθηκε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουράκη αφυπνίστηκε και αποφάσισε να ασχοληθεί με τις μετατάξεις, ενώ δύο μήνες τώρα μας παραπέμπει στο Γραφείο Υπουργού.

Έτσι ζήτησε με έγγραφο εργασίας από τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης να αποστείλουν μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, δηλαδή σήμερα, τις ανάγκες των υπηρεσιών που εποπτεύουν σε διοικητικό προσωπικό, αν και αυτές οι ανάγκες είναι καταγεγραμμένες και κοινοποιημένες  στη Διεύθυνση Διοικητικού, διότι υπήρξε προσφάτως αντίστοιχο ερώτημα  από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δηλαδή, αφού έδιωξε στις 12 Ιουνίου 2015 για να πάνε στις παραλίες, τους  400 μεταταγμένους εκπαιδευτικούς από τη Διοίκηση, που τους επανέφερε στα ΕΠΑΛ, υπαναχωρώντας στις συνδικαλιστικές πιέσεις τους από την αρχική του θέση να παραμείνουν στη Διοίκηση έως τις 31 Αυγούστου 2015, άρχισε να ασχολείται, μετά από ένα σχεδόν μήνα για το πώς θα στελεχώσει τις υπηρεσίες μας.

 

Αλήθεια,  μήπως το Γραφείο του Αν. Υπουργού πρέπει να ενδιαφερθεί, επιτέλους,  και  να ζητήσει να ενημερωθεί από τους Περιφερειακούς Δ/ντές, για  το παρεμπίπτον θέμα της εγκυκλίου του, που αφορά στη πλήρωση των θέσεων Προϊσταμένων των Τμημάτων Διοικητικών Θεμάτων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες;

Εγκύκλιο ην οποία εξέδωσε στις 30 Απριλίου 2015 και ζητούσε να εκδώσουν άμεσα  τις σχετικές Αποφάσεις – Προκηρύξεις και να ξεκινήσουν τη διαδικασία ορισμού και τοποθέτησης Προϊσταμένων στα ανωτέρω τμήματα κατόπιν επιλογής.

Μήπως μετά από δυόμιση μήνες το άμεσα ούτε καν έχει εκκινήσει;

Μήπως η εγκύκλιος ενός Υπουργού είναι γράμμα κενού περιεχομένου;

Τέλος όσον αφορά στις πράξεις και στις αστοχίες της Πολιτικής Ηγεσίας, ο Υπουργός κ. Μπαλτάς ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις του Γ. Γραμματέα κ. Χασάπη, ο οποίος έχει ως πρόταγμα της πολιτικής του τη μετακίνηση Διευθυντών του Υπουργείου, σύμφωνα με τις δικές του «προτεραιότητες»  και με μία άκαιρη υπηρεσιακά ενέργεια, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος  αλλάζει – μετακινεί πριν 10 ημέρες, ως αποτέλεσμα διοικητικής καραμπόλας άλλης μετακίνησης,  τη Γ. Διευθύντρια και το Διευθυντή Διοικητικού, οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα των μετατάξεων και έχουν και την εποπτεία για την υλοποίηση τους, με αποτέλεσμα η αλλαγή αυτή να πάει όλη τη διαδικασία πίσω για έναν τουλάχιστον μήνα.

Την  ίδια στιγμή η αρμόδια Υπηρεσία Διοικητικού του Υπουργείου, αν και γνωρίζει το θέμα εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον, ότι δηλαδή θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι μετατάξεις και έχει δεχτεί επανειλημμένες οχλήσεις από την ΠΟΣΥΠ για την επίσπευση όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών που απαιτούνται, μας δήλωσε στις 09 Ιουλίου 2015, ότι έχει έτοιμες μόνο 30 αιτήσεις μετάταξης για εισαγωγή στο Υπηρεσιακό, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει σαφής εντολή και χρονοδιάγραμμα από την Πολιτική Ηγεσία προς τη Διοίκηση, για την υλοποίησή τους.

Επίσης το ΚΥΣΔΕ εξακολουθεί από το Σεπτέμβριο του 2014 να αποδεσμεύει εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για μετάταξη χωρίς μεταφορά θέσης και πίστωσης με το σαθρό επιχείρημα που συνεπικουρείται και από τη  Γενική Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Καρδαμίτση,  ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις που θα φύγουν από τα σχολεία.

Ρωτάμε λοιπόν, όταν τα σχολεία το επόμενο έτος θα έχουν περισσότερα από 26000 κενά ( οργανικά – λειτουργικά) εκπαιδευτικών, θα αλλάξει τίποτα αν έχουν 26500 κενά;

Θα υπάρξει πρόβλημα και φέτος στα σχολεία με τις  χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη Διοίκηση;

Πρόκειται να βρεθούν οι 26000 πιστώσεις για να καλυφθούν τα  κενά με αναπληρωτές και με ελάχιστους μόνιμους διορισμούς και το πρόβλημα θα είναι οι 500 πιστώσεις;

Περιμένουμε λοιπόν  απαντήσεις από την Πολιτική Ηγεσία για όλα τα παραπάνω, ειδικά για το χρόνο που  θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις τους, που αφορούν στις μετατάξεις για τις οποίες αναστείλαμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας στις 25 και 26 Ιουνίου 2015!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενώ συμβαίνουν όλες αυτές οι πράξεις απαξίωσης  της Διοίκησης ο Αν. Υπουργός κος Κουράκης έβγαλε στις 26 Ιουνίου 2015 την εγκύκλιο  των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΟΠΑΙΘ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, ούτε καν ξεκινήσει, η σωστή και σύννομη διαδικασία των μετατάξεων στη διοίκηση.

Προειδοποιούμε λοιπόν ότι αν δεν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις δεν θα δεχτούμε καμία απόσπαση στις υπηρεσίες μας και θα καταφύγουμε  άμεσα στον εισαγγελέα, μαζί με τους προς μετάταξη εκπαιδευτικούς.

 Η εξυπηρέτηση του κομματικού στρατού θα πάψει να γίνεται στις πλάτες της Διοίκησης.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Καταγγέλλουμε την παρελκυστική πολιτική της Πολιτικής Ηγεσίας, που αφορά στις μετατάξεις.

Καταγγέλλουμε τη παρελκυστική πολιτική της Πολιτικής Ηγεσίας που αφορά στην έλλειψη Οργανισμού για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, που ζητάμε τις ανάγκες σε προσωπικό χωρίς να έχουμε Οργανισμό.

Καταγγέλλουμε την έλλειψη συντονισμού, που κάθε Γραφείο της Ηγεσίας είναι και ένα δικό του βιλαέτι.

Συγκαλούμε αύριο εκτάκτως Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΥΠ για να απαντήσουμε υπεύθυνα και θεσμικά στην απαξίωση και στα ψέματα.

 


 

2 Σχόλια

  1. ποιος εισαι εσυ που δεν επιτρεπεις? τοσα χρονια που βολευονταν πασοκνεοδημοκρατες, δεν ειχες στομα ? τωρα θυμήθηκες? ας εξυπηρετηθεί και κανενας άλλος καμια φορα !!!!!!!!!

  2. Οι διαδικασιες που κινησαν οι διοικητικοι εναντια των εκπαιδευτικων των επαλ για να παραμεινουν στα γραφεια ηταν υπογειες , δολοπλοκες και φυσικα οπως αποδειχτηκε παρανομες .γιατι σκοπευαν να κρατησουν τους εκπαιδευτικους μεχρι και Δεκεμβρη και ισως κ παραπανω.
    Ευχομαι ΜΗΝ ξανασυνεργαστω μαζι σας κυριοι της διοικησης .
    Επισης ευχομαι αυτο να σας γινει μαθημα να μην ξανααποφασισετε για τις ζωες των αλλων χωρις να τους ρωτησετε πρωτα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...