Home / Featured / Και δεύτερο έγγραφο για συνεργασία των σχολείων με την αστυνομία

Και δεύτερο έγγραφο για συνεργασία των σχολείων με την αστυνομία

Δημοσιεύτηκε: 11:15 πμ Ιούλιος 8th, 2015  


astynomiaegrafo

Τη στιγμή που υπονομεύονται ακόμα και οι στοιχειώδεις παιδαγωγικοί όροι λειτουργίας των σχολείων, με τις ελλείψεις, τα πολυάριθμα τμήματα κ.ο.κ., φαίνεται πως κάποιοι έκριναν πως από τα σχολεία λείπει η… αστυνομία.

Ετσι, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης (Υποδιεύθυνση Ασφάλειας) καλεί τα σχολεία του Ν. Εβρου σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Το έγγραφο που υπογράφεται από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή έχει ημερομηνία 17 Ιούνη, τιτλοφορείται «μέτρα προστασίας ανηλίκων στα πλαίσια του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας» και απευθύνεται στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Εβρου. Αυτοί ενημερώνονται πως «η Υπηρεσία μας αναπτύσσει διάφορες δράσεις αφενός μεν για την αποτροπή των ανηλίκων από την παραβατική συμπεριφορά και αφετέρου για την προστασία από το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους» και καλούνται οι διευθύνσεις να γνωστοποιήσουν στα σχολεία τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου αξιωματικού.

Πριν από μερικές βδομάδες (12 Ιούνη) υπήρξε ανάλογη πρόσκληση και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλλονιάς προς τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής. Αυτοί ενημερώνονταν πως η Αστυνομία προτίθεται να αναλάβει δράσεις σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος (2015-2019) της Ελληνικής Αστυνομίας».

Από τα δύο έγγραφα που προέρχονται από δύο διαφορετικές γωνιές της χώρας, φαίνεται πως εδραιώνεται μία αντίληψη και τακτική ότι ούτε λίγο ούτε πολύ τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν αρμοδιότητα στα σχολεία. Τα σχολεία έχουν να διαχειριστούν πολλά και διαφορετικά ζητήματα, που όμως οφείλονται πάντα σε κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες και βέβαια δεν αφορούν την αστυνομία.

Πηγή: Ριζοσπάστης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...