Home / HEADER-NEWS / Κ.Ξ.Γ. / Φροντιστήρια – Ενημέρωση για το θέμα της ένταξης στο καθεστώς Φ.Π.Α.

Κ.Ξ.Γ. / Φροντιστήρια – Ενημέρωση για το θέμα της ένταξης στο καθεστώς Φ.Π.Α.

Δημοσιεύτηκε: 1:07 μμ Ιούλιος 21st, 2015  


fpa

Ενημέρωση για το θέμα της ένταξης στο καθεστώς Φ.Π.Α.

Η ένταξη σε καθεστώς ΦΠΑ είναι υποχρεωτική, γίνεται μόνον από την Δ Ο Υ της κάθε επιχείρησης, έχει προθεσμία 10 ημερολογιακές (λήξη 29/07/2015) και επιβαρύνεται με πρόστιμο εκπροθέσμου 100 για κάθε περίπτωση.

  • Οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετική προθεσμία ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων που κρατούν. Δηλαδή, για όσους έχουν γ! κατηγορίας βιβλία η πρώτη υποβολή περιοδικής ΦΠΑ πρέπει να γίνει έως το τέλος Αυγούστου για τον μήνα Ιούλιο. Ενώ, για όσους έχουν β! κατηγορίας βιβλία η πρώτη υποβολή του τριμήνου (Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος ) πρέπει να γίνει έως  το  τέλος Οκτωβρίου.
  • Το πρόστιμο εκπρόθεσμης ένταξης είναι 100,00  σε κάθε περίπτωση.
  • Αν καθυστερήσει όμως κάποιος να ενταχθεί, και περάσει και η ημερομηνία υποβολής της περιοδικής ΦΠΑ,  θα έχει στην συνέχεια, όχι μόνον το πρόστιμο της εκπρόθεσμης ένταξης, αλλά και το πρόστιμο της εκπρόθεσμης του ΦΠΑ.
  • Κάποιες από τις επιχειρήσεις έχουν ακόμα παλιούς ΚΑΔ, τους οποίους πρέπει να επικαιροποιήσουν παράλληλα με την ένταξή τους στον ΦΠΑ.

Μια εναλλακτική επίσης πρόταση θα ήταν, αν δεν γίνει αυτόματα η ένταξη, να δοθεί ΚΑΙ η παράταση ΚΑΙ να μπορεί η αλλαγή να γίνεται από τον κάθε επιχειρηματία μέσω TAXIS στις αλλαγές μητρώου.

 

Computax

Οικονομική Διεύθυνση – Αντιπρόεδρος

Σπανού Μιλένα

 

Σχόλιο Ομοσπονδίας: Έχει ζητηθεί εγγράφως στις 17/7/2015, η αυτόματη ένταξη των υπόχρεων στο καθεστώς ΦΠΑ. Η απόκριση από την αρμόδια υπηρεσία ήταν ότι δεν μπορούν να απαντήσουν γραπτώς και υπεύθυνα διότι δεν είχαν οδηγίες.  Πιθανολόγησαν ότι μπορεί να εφαρμοστεί όπως και στο νομικό κλάδο.

palso.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...