Τελευταία Νέα

Τρίτη, 13/04/2021, 11:05


Home / Featured / Εμπλεξαν οι γραμμές Κουράκη και Μπαλτά στο υπουργείο Παιδείας

Εμπλεξαν οι γραμμές Κουράκη και Μπαλτά στο υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 7:05 πμ Ιούλιος 18th, 2015  


mpaltaskourakis

Τις αρμοδιότητες του εκχώρησε ο Τάσος Κουράκης στον Αριστείδη Μπαλτά;

Στο … ουτοπικό (για τους γνώστες προσώπων και χαρακτήρων στο ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Παιδείας) αυτό συμπέρασμα οδηγεί η πρώτη ανάγνωση της τελευταίας ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας για τις επικρίσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον τρόπο επιλογής των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της «Κ» η ανακοίνωση ανέφερε: «Αναφορικά με την εμμονή ορισμένων να επαναφέρουν το θέμα της επιλογής των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει -για ακόμη μια φορά- ότι ενήργησε νόμιμα και με βάση τον ισχύοντα νόμο. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη στην κείμενη νομοθεσία διαδικασία επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης (άρθρο 12 παράγραφος 1 περίπτωση α’ εδάφιο δεύτερο του ν. 3260/2004 (Α΄ 151), η επιλογή τους γίνεται αποκλειστικά από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων από κατάλογο υποψηφίων που συντάσσεται από την αρμόδια υπηρεσία, και στον οποίο περιλαμβάνονται υποψήφιοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (κατοχή πτυχίου ΑΕΙ, 15ετή εκπαιδευτική υπηρεσία και σημαντικά διοικητικά και επιστημονικά προσόντα)».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόταση Ν. Κεραμέως για άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου

Βέβαια, υπάρχει μία αντίφαση.

Διότι μπορεί το υπουργείο να επικαλείται τον νόμο του 2004 και να λέει ότι η επιλογή τους γίνεται αποκλειστικά από τον Υπουργό Παιδείας, όμως με βάση το ΦΕΚ (στις 27/2/2015) που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «ύστερα από εισήγηση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, στον Αναπληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη, ανατίθεται η άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων: (…)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανοίγουν τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου - Πότε αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Των σχετικών με τις Αποκεντρωμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Μάλιστα, η απόφαση διορισμού των νέων 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη. Τι συμβαίνει στο υπουργείο Παιδείας; Έμπλεξαν – για μία ακόμη φορά – τις γραμμές τους;

Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις, τα σίγουρα είναι δύο: Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη και οι κακές σχέσεις Κουράκη-Μπαλτά.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής θα εισηγηθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, θα εισηγηθεί στην επιτροπή ...