Home / HEADER-NEWS / Εκρηκτική θα είναι η κατάσταση για την επόμενη χρονιά στα σχολεία

Εκρηκτική θα είναι η κατάσταση για την επόμενη χρονιά στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 10:30 πμ Ιούλιος 31st, 2015  


agefstratiossxolio

Με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, πολυπληθή τμήματα και σχολεία σε υπολειτουργία βρίσκονται 1,5 μήνα πριν το άνοιγμά τους τα σχολεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», ήδη, τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι τα εκπαιδευτικά κενά αγγίζουν τις 20.000 (πάνω από 25.000 τα υπολογίζουν οι εκπαιδευτικοί) και, όπως είπε, λεφτά υπάρχουν για 10.000 αναπληρωτές. Τα υπόλοιπα θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί να τα καλύψουν με τσάμπα εργασία, δουλεύοντας «μια, δυο ωρίτσες παραπάνω»… Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζε τα ιμάτιά του λέγοντας ότι θα καταργήσει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και σήμερα έρχεται να περάσει από την πίσω πόρτα την τσάμπα εργασία στο Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή εκκρεμούν: Μετατάξεις, μεταθέσεις ειδικοτήτων, αποσπάσεις! Και μέσα σε όλα αυτά είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να γίνουν οι όποιες προσλήψεις αναπληρωτών που εξαγγέλλει η κυβέρνηση με βάση την εγκύκλιο Λοβέρδου (θα την έσκιζε προεκλογικά κι αυτήν…). Αυτό σημαίνει ότι για χιλιάδες αναπληρωτές δεν θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους για τα χρόνια 2010 – 12, ούτε η διπλή μοριοδότηση για τις δυσπρόσιτες περιοχές και παραμένει η διετής τιμωρία, όταν δηλαδή εκπαιδευτικοί αδιόριστοι αρνούνται διορισμό γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν εκεί που τους στέλνουν, ενώ χιλιάδες αναπληρωτές έχουν κι αυτό το καλοκαίρι πρόβλημα επιβίωσης καθώς δεν δικαιούνται να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα του ταμείου ανεργίας.

Οι μαθητές που θα κονσερβοποιούνται σε 30άρια τμήματα και πολλές φορές χωρίς καθηγητή στην έδρα, οι αναπληρωτές που θα κληθούν, για άλλη μια χρονιά, να κάνουν αίτηση χωρίς να ξέρουν εάν, πότε και πού θα προσληφθούν και οι γονείς που θα πρέπει να βάλουν πάλι βαθιά το χέρι σε άδεια τσέπη, για να πληρώσουν όσα θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν, έχουν κοινό αντίπαλο και περισσότερο από ποτέ κοινές ανάγκες και αγωνίες.

 μέσω Ριζοσπάστη

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων αναφέρει επίσημα 25.000 κενά στα σχολεία. Τι αναφέρει.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...