Home / HEADER-NEWS / Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης των επαναπροσληφθέντων υπαλλήλων των ΑΕΙ και καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης

Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης των επαναπροσληφθέντων υπαλλήλων των ΑΕΙ και καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 2:14 μμ Ιούλιος 14th, 2015  


diathesimotita

Δεν υπάρχει θέμα να τεθούν εκτός υπηρεσίας οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και οι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επαναπροσλήφθηκαν με νόμο της σημερινής κυβέρνησης.

Αυτό διαβεβαιώνουν πηγές που σήμερα κατέχουν θέση στη κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες το θέμα θα ξεκαθαρίσει και επίσημα.

Ωστόσο θυμίζουμε ότι επίκειται ανασχηματισμός στην κυβέρνηση.

Ο “θόρυβος” περί απομάκρυνσης από το δημόσιο των επαναπροσληφθέντων προκλήθηκε από το κείμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών της 12 Μαΐου 2015,το οποίο αναφέρει τα εξής:  «εξαιρουμένου του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου διότι συνιστούν υπαναχώρηση σε σχέση με δεσμεύσεις από προηγούμενα προγράμματα ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα για την αντιστάθμιση των δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν συνεπεία των ανωτέρω πράξεων.»

O Αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Γ. Κατρούγκαλος, που  σημερινά δημοσιεύματα τον φέρουν να αναδομείται στον επικείμενο ανασχηματισμό δήλωσε  ότι  «δεν τίθεται θέμα ανάκλησης νομοθετημάτων»

Ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών σχετικά με το προσωπικό που επανήλθε στην υπηρεσία

Οι Πρυτανικές Αρχές θεωρούν ότι με τον σχετικό Νόμο και τις ακόλουθες αποφάσεις της Πολιτείας για την επαναφορά των υπαλλήλων που είχαν τεθεί υπό τις γνωστές συνθήκες σε διαθεσιμότητα, αποκαταστάθηκε στην περίπτωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια κραυγαλέα αδικία: αυτή της εξαρχής αθεμελίωτης εισήγησης περί του αριθμού και των κλάδων του δήθεν πλεονάζοντος προσωπικού. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για την ανάγκη διατήρησης τουλάχιστον του προσωπικού που σήμερα διαθέτει. Αυτό καταδείχθηκε άλλωστε πέραν πάσης δυνατής αμφιβολίας από την αντικειμενική υποβάθμιση σειράς υπηρεσιακών λειτουργιών του Ιδρύματος κατά το διάστημα της αδίστακτης αποψίλωσής του από τόσα έμπειρα και ικανά στελέχη με την περιβόητη πλέον «διαθεσιμότητα», που καταδίκασε το Πανεπιστήμιο σε παρατεταμένη αδιαθεσία και καχεξία.
Για ενημέρωσή σας, όμως, παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα της κοινής δήλωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των χωρών του Ευρώ:
«With the exception of the humanitarian crisis bill, the Greek government will reexamine with a view to amending legislations that were introduced counter to the February 20 agreement by backtracking on previous programme commitments or identify clear compensatory equivalents for the vested rights that were subsequently created» (Eurosummit, SN4070/15).
Από το απόσπασμα προκύπτει σαφώς η δυνατότητα της Πολιτείας να χειρισθεί το θέμα με σύνεση και λογική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, ειδικά σε ό,τι αφορά το ΕΚΠΑ. Θα μαρτυρούσε τουλάχιστον έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας να ερμηνευθεί η παραπάνω διάταξη ως εξαγγελία μιας ανθρωπιστικής κρίσης με στόχο τους μόλις αποκατασταθέντες διοικητικούς μας υπαλλήλους.
Οι Πρυτανικές Αρχές είναι σε εγρήγορση για το θέμα, ούτως ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ιδρύματος, το δίκαιο των στελεχών του και την δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας και απόδοσής του.

Το Συντονιστικό των καθηγητών

Το Συντονιστικό των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί   την κυβέρνηση “να μη διανοηθεί να πάρει πίσω αυτά τα ελάχιστα που κατάφερε να υλοποιήσει το προηγούμενο διάστημα, με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες”.

https://www.esos.gr/arthra/39092/den-yparhei-thema-apolysis-ton-epanaproslifthenton-ypallilon-ton-aei-kai-kathigiton


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...