Home / HEADER-NEWS / Αυξήσεις στις αμοιβές συμμετεχόντων στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ

Αυξήσεις στις αμοιβές συμμετεχόντων στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 7:13 μμ Ιούλιος 13th, 2015  


epidoma

Αυξήσεις στις αμοιβές συμμετεχόντων στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς ανακοίνωσε την αύξηση κατά 10% των αμοιβών των συμμετεχόντων στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των αποφοίτων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.).
Οι αυξήσεις δόθηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, ύστερα από σχετική εισήγηση του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) που βρίσκεται στη εποπτεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρη Χασάπη.
Στις περυσινές εξετάσεις είχαν συμμετάσχει 15.000 άτομα και είχαν δραστηριοποιηθεί 3.000 άτομα στις εξετάσεις. Εφέτος οι αιτήσεις ήταν μόνο 7000 και θα συμμετείχαν στις εξετάσεις οι μισοί εξεταστές κάτι που θα αποτελούσε μια πρώτης τάξεων ευκαιρία για … οικονομία. Αντ αυτού η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας εκφράζουν την άποψη ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να τονωθεί το ενδιαφέρον των εξεταστών να συμμετάσχει στην διαδικασία
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας προχωράει και εικαστική … αναβάθμιση της ιστοσελίδα του (www.minedu.gov.gr). Τον αναγνώστη πλέον υποδέχεται φωτογραφία του υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά και δίπλα η φράση «ο Υπουργός σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση που υπογράφηκε, οι αποζημιώσεις των συμμετεχόντων στη διενέργεια των εξετάσεων, έχουν ως εξής:
1. Η αποζημίωση του Προέδρου και των μελών της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ. ορίζεται για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα ως ακολούθως:
Πρόεδρος: 300,00 Ευρώ (από 250).
Μέλος: 240,00 Ευρώ έκαστος (από 200).
Γραμματέας: 150,00 Ευρώ (από 130).
2. Οι αποζημιώσεις των λοιπών συμμετεχόντων στις εξετάσεις της παρούσας απόφασης ορίζονται ως εξής:
2.1. Μέλος Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων: 35 Ευρώ έκαστος για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι έξι (6) ημέρες ανά μήνα (από 5).
2.2. Μέλος επιτροπής τεχνικής και βοηθητικής υποστήριξης: 30 Ευρώ έκαστος για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι δέκα (10) ημέρες ανά μήνα .
3. Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού Μέρους για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα:
3.1. Υπεύθυνος Εξεταστικού Κέντρου Θεωρητικού Μέρους: 300 Ευρώ (από 250) .
3.2. Γραμματέας: 150 Ευρώ (από 130) .
3.3. Βοηθητικό προσωπικό: 18 Ευρώ έκαστος για κάθε ημέρα απασχόλησης (από 15) .
3.4. Επιτηρητής: 18 Ευρώ έκαστος για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι δέκα (10) ημέρες ανά μήνα (από 15 ευρώ) .
3.5. Μέλος Επιτροπής προφορικής εξέτασης Θεωρητικού Μέρους «Φυσικώς Αδυνάτων»: 24 Ευρώ έκαστος για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι έξι (6) ημέρες ανά μήνα (από 20 ευρώ) .
4. Εξεταστικά Κέντρα Πρακτικού Μέρους για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα:
4.1. Υπεύθυνος Εξεταστικού Κέντρου: 300 Ευρώ (από 250) .
4.2. Γραμματέας: 150 Ευρώ (από 130) .
4.3. Βοηθητικό προσωπικό: 18 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης] (από 15).
4.5. Συντονιστής εξέτασης Πρακτικού Μέρους: 240 Ευρώ για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα (από 200) .
4.6. Μέλος Επιτροπής εξέτασης Πρακτικού Μέρους: 50 Ευρώ έκαστος για κάθε ημέρα απασχόλησης και υπό την προϋπόθεση εξέτασης τουλάχιστον δύο ομάδων εξεταζομένων και μέχρι πέντε (5) ημέρες ανά μήνα (δεν υπάρχει αύξηση).
5. Ειδικά για τα Εξεταστικά Κέντρα Πρακτικού Μέρους της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών» των Ι.Ε.Κ. για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα:
5.1. Υπεύθυνος Εξεταστικού Κέντρου Πρακτικού Μέρους: 300 Ευρώ (από 250) .
5.2. Γραμματέας Εξεταστικού Κέντρου Πρακτικού Μέρους: 150 Ευρώ (από 130) .
5.3. Εξεταστές Πρακτικού Μέρους: 50 Ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι δέκα (10) ημέρες ανά μήνα (από 40).
5.4. Βοηθητικό προσωπικό: 18 Ευρώ έκαστος για κάθε ημέρα απασχόλησης (από 15).
6. Βαθμολογικό Κέντρο για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα:
6.1. Υπεύθυνος Βαθμολογικού Κέντρου: 300 Ευρώ (από 250). 6.2. Γραμματέας Βαθμολογικού Κέντρου: 150 Ευρώ (από 130) .
6.3. Βοηθητικό προσωπικό: 18 Ευρώ έκαστος για κάθε ημέρα απασχόλησης (από 15) .
6.4. Βαθμολογητές και αναβαθμολογητές: 2 Ευρώ έκαστος για κάθε γραπτό δοκίμιο και μέχρι εκατόν πενήντα (150) γραπτά δοκίμια (από 1.80).
7. Ελεγκτής για τη διασφάλιση ποιότητας των εξετάσεων: 40 Ευρώ (για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι τέσσερις (4) ημέρες ανά μήνα).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση  οι παραπάνω εφάπαξ αποζημιώσεις καταβάλλονται στο ακέραιο για συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων. Σε περίπτωση συμμετοχής για μικρότερο αριθμό ημερών, οι  αποζημιώσεις καταβάλλονται στους δικαιούχους κατ’ αναλογία.
TO BHMA

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...