Home / Featured / Από την επόμενη χρονιά ο πλήρης υπολογισμός προϋπηρεσίας. Δεν θα αναρτηθούν πίνακες, δεν υπάρχει αριθμός αναπληρωτών και διορισμών

Από την επόμενη χρονιά ο πλήρης υπολογισμός προϋπηρεσίας. Δεν θα αναρτηθούν πίνακες, δεν υπάρχει αριθμός αναπληρωτών και διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 2:48 μμ Ιούλιος 23rd, 2015  


ypep8-marousi-5

Εγκύκλιος αναπληρωτών με ρύθμιση Λοβέρδου

Την επόμενη χρονιά το άνοιγμα από το 2010 και εξής

Όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα των πινάκων για τους αναπληρωτές για το σχολικό έτος 2015-2016 θα γίνει με τη ρύθμιση Λοβέρδου, με την οποία θα προσμετρηθούν τα μόρια από το 2012 και έπειτα και θα έρθουν να αθροιστούν σε αυτά που είχαν συγκεντρώσει οι εκπαιδευτικοί μέχρι και τις 30-6-2010. Όσοι πάλι ήταν στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας και εργάστηκαν από το 2012 και εξής θα καταταχθούν σε αυτούς με προϋπηρεσία και η σειρά τους θα καθοριστεί από τον αριθμό μορίων που συγκέντρωσαν.

Όσον αφορά το βαθμό πτυχίου αυτός λαμβάνεται υπόψη όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν τον ίδιο αριθμό μορίων και έχουν πάρει πτυχίο την ίδια περίοδο και έτος. Για παράδειγμα δυο εκπαιδευτικοί με 10 μόρια που έχουν πάρει πτυχίο την εαρινή περίοδο του 2011-12 γι αυτούς θα μετρήσει ο βαθμός πτυχίου.

ΣΕΙΡΑ ΠΙΝΑΚΑ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ
1 10 30-7-2012 ΕΑΡΙΝΗ 2011-2012 8,1
2 10 5-6-2012 ΕΑΡΙΝΗ 2011-2012 7,8

Το πολυνομοσχέδιο μπορεί να πηγαίνει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αλλά όλα δείχνουν ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να εφαρμοστεί η ρύθμιση του ανοίγματος των πινάκων από το 2010 και εξής.   Εφόσον ψηφιστεί η ρύθμιση θα ισχύσει το 2016-17.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Κουράκης: Δεν υπάρχει χρόνος για πίνακες αναπληρωτών από το 2010

Δεν δόθηκαν αριθμοί για διορισμούς και αναπληρωτές

Συνάντηση είχε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τα βασικά θέματα που τέθηκαν είναι αυτά των αναπληρωτών καθώς και των διορισμών.

Από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού δεν υπήρξε αναφορά στον αριθμό των διορισμών και στο χρονικό πλαίσιό τους ενώ για τον τρόπο διορισμού αναφέρθηκε ότι υπάρχει η πρόταση του Υπουργείου στην επιτροπή διορισμών σύμφωνα με την οποία θα μοριοδοτείται η επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008 καθώς και η προϋπηρεσία όπου κάθε μήνας θα δίνει ένα μόριο.

Για την εγκύκλιο των αναπληρωτών θα ισχύσει η ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με άνοιγμα των πινάκων από το 2012.  Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας ειπώθηκε ότι όσο γρήγορα και αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο υπάρχει πίεση χρόνου, που δεν επιτρέπει την εφαρμογή των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου που φέρουν άνοιγμα από το 2010.

Για το πολυνομοσχέδιο ειπώθηκε ότι ισχύουν οι ρυθμίσεις για άνοιγμα των πινάκων από 2010 και έπειτα με παράλληλη προσμέτρηση των δυσπρόσιτων ενώ δεν θα υπάρξει διαχωρισμός γενικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τον αριθμό των αναπληρωτών και τα κονδύλια δεν δόθηκε απάντηση και γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει σύσκεψη για το όλο θέμα.

Διαβάστε το

της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

2 Σχόλια

  1. Έξι μήνες ξύνατε τα αρχίδια σας και τώρα δεν προλαβένετε, ε; Για να μας γαμάτε τη ζωή και να ψηφίζετε μνημόνια γενοκτονίας, βρήκατε αμέσως το χρόνο! Καρκίνος στα σπίτια σας!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...