Home / HEADER-NEWS / Απάντηση του Υπ. Δημόσιας Τάξης για τον αστυνόμο «σημείο επαφής-σύνδεσμο» με τα σχολεία

Απάντηση του Υπ. Δημόσιας Τάξης για τον αστυνόμο «σημείο επαφής-σύνδεσμο» με τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 11:41 πμ Ιούλιος 22nd, 2015  


astynomiaegrafo

Με έγγραφο που εκδόθηκε στις 11 Ιουνίου 2015 από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας της χώρας,μεταξύ άλλων, δόθηκαν οδηγίες στα τμήματα Ασφαλείας όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, για τον ορισμό αστυνομικού ως “Σημείου Επαφής-Συνδέσμου” με τα σχολεία που υπάγονται στην εδαφική αρμοδιότητα κάθε τμήματος, τηρώντας παράλληλα και στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις ενέργειες που θα εκδηλωθούν από τα εν λόγω τμήματα.

Αυτό αναφέρει ο Αναπληρωτής υπουργός (Δημόσιας Τάξης) Γιάννης Πανούσης, σε γραπτή απάντηση, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση των Βουλευτών Ν. Καραθανασόπουλο και Ν. Μωραίτη, αναφορικά με σχετικό έγγραφο που έφτασε στα σχολεία της Κεφαλληνίας.

Ο κ. Πανούσης, υπογραμμίζει στην απάντηση ότι:

Α. Σκοπός είναι η διαμόρφωση του επιθυμητού περιβάλλοντος ασφάλειας στη σχολική κοινότητα, για την ακώλυτη άσκηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προστασία διδασκόντων-διδασκομένων και εγκαταστάσεων), μέσω της συνεργασίας εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και των σχολικών μονάδων, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός και να ενισχύεται η αποτελεσματικότητα τους, ιδίως σε προληπτικό-αποτρεπτικό επίπεδο.

Β. Στο πλαίσιο του εφαρμοζόμενου προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου μας, θα συνεχισθούν οι προσπάθειές μας, ενεργώντας πάντοτε με σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων όσοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...