Home / HEADER-NEWS / Αντιδράσεις από φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών για το 23% ΦΠΑ

Αντιδράσεις από φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών για το 23% ΦΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 11:29 πμ Ιούλιος 22nd, 2015  


frontistirio

Έντονος είναι ο προβληματισμός στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, καθώς στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή προβλέπεται η επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για «κοινωνικά άδικο» μέτρο, «αμφιβόλου εισπρακτικού αποτελέσματος» που «αιφνιδίασε» τον κλάδο.

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται και από τα κέντρων ξένων γλωσσών για την επιβολή του φόρου, που από το 0% που ήταν, ανέβηκε στο 23%. «Το μέτρο αυτό μας αποτελειώνει», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος από τον Πανελλήνιο σύνδεσμο καθηγητών ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων γλωσσών. Η Oλυμπία Κρητικού, πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής του ταμείου αρωγής της Europalso, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μας υποχρεώνουν να γίνουμε καταναγκαστικοί εισπράκτορες του κράτους».

Η οικονομική επιβάρυνση φαίνεται ότι θα μεταφερθεί στους πελάτες-γονείς. «Δεν είναι δυνατόν οι ιδιοκτήτες να απορροφήσουν το ΦΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Βαφειαδάκης, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης είναι μικρά και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτή την επιβάρυνση.

«Τόσα χρόνια αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των νοικοκυριών ελπίζοντας απλά να επιβιώσουμε και να επιμεριστούμε το πρόβλημα των γονέων», ανέφερε η κ. Κρητκού, προσθέτοντας ότι ήδη, τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, έχουν συμπιεστεί τα ποσά στους μισθούς των καθηγητών.

Ο κ. Βαφειαδάκης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι από την επιβολή ΦΠΑ 23% εξαιρούνται τα ιδιωτικά σχολεία και τα οικοδιδασκαλεία. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να μην περάσει το μέτρο και «έστω την τελευταία στιγμή, να βρεθεί ένα ισοδύναμο».

Πηγή: ΑΜΠΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...