Home / Featured / 5.000 επιπλέον αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ζήτησε το Υπ. Παιδείας από το Υπ. Οικονομικών

5.000 επιπλέον αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ζήτησε το Υπ. Παιδείας από το Υπ. Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε: 3:51 μμ Ιούλιος 28th, 2015  


mpaltas

Το υπ. Παιδείας ζητάει επιπλέον 5.000 προσλήψεις αναπληρωτών

Το υπ. Παιδείας ζητάει επιπλέον 5.000 προσλήψεις αναπληρωτών «Κάναμε κοινωνό τον κ. Σταθάκη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους αναπληρωτές, του θέσαμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά τις διαστάσεις του προβλήματος και ελπίζουμε ότι θα βρούμε τη λύση, ώστε όντως όλα τα σχολεία να αρχίσουν (σ.σ. τον Σεπτέμβριο) κανονικά, με τα ωράρια που υπάρχουν, όπως πάντα».

Το υπ. Παιδείας ζητάει επιπλέον 5.000 προσλήψεις αναπληρωτών Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης, ήταν η εύρεση πόρων από τον προϋπολογισμό για την πρόσληψη περίπου 5.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο κ. Μπαλτάς είχε δηλώσει, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ότι το υπουργείο διαθέτει ήδη τα κονδύλια που χρειάζονται για την πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών, μέσω ΕΣΠΑ.

www.dikaiologitika.gr

……………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

efsyn.gr

Πόρους για την πρόσληψη 5.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών δήλωσε ότι ζήτησε ο Αριστείδης Μπαλτάς από τον υπουργό Οικονομικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εξερχόμενος από το υπουργείο μετά τη συνάντησή τους.

«Κάναμε κοινωνό τον κ. Σταθάκη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους αναπληρωτές, του θέσαμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά τις διαστάσεις του προβλήματος και ελπίζουμε ότι θα βρούμε τη λύση, ώστε όντως όλα τα σχολεία να αρχίσουν κανονικά, με τα ωράρια που υπάρχουν, όπως πάντα».

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης, ήταν η εύρεση πόρων από τον προϋπολογισμό για την πρόσληψη περίπου 5.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Ωστόσο, χθες ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε πει μιλώντας στην ΕΡΤ1 ότι το υπουργείο διαθέτει ήδη τα κονδύλια που χρειάζονται για την πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών, μέσω ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μπαλτάς ανακοίνωσε πως η λύση για τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία θα προέλθει, μεταξύ άλλων, από περαιτέρω αυξήσεις στα ωράρια νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριζε με θέρμη η κυβέρνηση μέχρι πρότινος.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι εκπαιδευτικοί στη χώρα μας εργάζονται λίγο, «έδωσε τα ρέστα της» στη διαστρέβλωση των συγκριτικών στοιχείων του χρόνου εργασίας. Η σημερινή ηγεσία μιλάει ακόμη μια φορά για την κρίση και για την ανάγκη να δώσουν οι εκπαιδευτικοί «τον δικό τους οβολό» για να ξεπεραστεί.

efsyn.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...