Home / Featured / 16 ενδιαφέροντα και ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακά (μέρος 2)

16 ενδιαφέροντα και ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακά (μέρος 2)

Δημοσιεύτηκε: 10:20 μμ Ιούλιος 2nd, 2015  


ptyxio
Το MyCampus.gr συνεχίζει την έρευνά του σχετικά με τα δωρεάν μεταπτυχιακά που υπάρχουν στην Ελλάδα! Στο πρώτο μέρος, συγκεντρώσαμε 16 από τα πιο ενδιαφέροντα μεταπτυχιακά, συνεχίζοντας τώρα την έρευνα με ακόμα 16 αυστηρά δωρεάν μεταπτυχιακά.

Σημαντικό είναι ότι τα προγράμματα που θα βρεις είναι χωρισμένα ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο τους και συγκεκριμένα μπορείς να τα βρεις ανά εκπαιδευτικές επιστήμες!

Κοινωνικές Επιστήμες

Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία

Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 την εισαγωγή: Α) μεταπτυχιακών φοιτητών στο ΠΜΣ «Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία» το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ..Ε.) στην Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία σε μια από τις κατευθύνσεις: α. Κοινωνική Ανθρωπολογία β. Ιστορία Β) υποψηφίων διδακτόρων για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής (Δ.Δ.) στην Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία.

ΠΜΣ Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία

Ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, στη γνωστική περιοχή”Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία”. Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, μετά από διετείς σπουδές, και στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε διδακτορικό δίπλωμα. Τα προσφερόμενα μαθήματα καλύπτουν τις εξής 2 κατευθύνσεις: Αρχαία φιλοσοφία: Γνώση, αξίες και κοινωνία και Νεώτερη και σύγχρονη φιλοσοφία: Γνώση, αξίες και κοινωνία, Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων των ΑΕΙ της ημεδαπής και αντιστοίχων αναγνωρισμένων ως ισότιμων Τμημάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι συναφών Τμημάτων των ΤΕΙ, συναφούς γνωστικού αντικειμένου, με τις προϋποθέσεις που εκάστοτε ισχύουν για τους πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης. Έναρξη μαθημάτων, χειμερινό εξάμηνο 2015 – 2016.

Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει την προκήρυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή» για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 με τις εξής κατευθύνσεις : α. Δια Βίου Μάθηση β. Ειδική Αγωγή. Οι ενδιαφερόμεοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από τις 8/6/2015 μέχρι και τις 10/7/2015.

Eπικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση- κατεύθυνση Πολιτιστική Διαχείριση

Το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου προκηρύσσει είκοσι (20) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στην Κατεύθυνση «Πολιτιστική Διαχείριση» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση», που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στηνΠολιτιστική Διαχείριση.

Πολιτικές επιστήμες

Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια

Το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών & Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πα.Μακ. σε συνεργασία με την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.) του Γ.Ε.ΕΘ.Α παρουσιάζουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια. Ο τρόπος εισαγωγής και οι λοιπές προϋποθέσεις θα καθορίζονται στην προκήρυξη. Το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη δική του ιστοσελίδα για αυτό σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ.

Τέχνες

ΠΜΣ στη Φιλολογία

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης πρόκειται να κάνει δεκτούς το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 και κατόπιν εξετάσεων έως και 38 μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οδηγεί στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις παρακάτω κατευθύνσεις: Κλασική Φιλολογία: 8 θέσεις, Βυζαντινή Φιλολογία: 6 θέσεις,  Νεοελληνική Φιλολογία: 8 θέσεις Γλωσσολογία: 8 θέσεις, Ιστορία και Θεωρία Θεάτρου και Κινηματογράφου: 4 θέσεις για Θέατρο και 4 θέσεις για Κινηματογράφο.

Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο

Για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στον πρώτο κύκλο σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μaster), για το ακαδημαϊκό έτος 2015/2016. Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει την έναρξη διαδικασίας επιλογής δέκα (10) μεταπτυχιακών φοιτητών στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο πεδίο των Θεατρικών Σπουδών και πιο συγκεκριμένα του «Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου».

Εικαστικές Τέχνες

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για φοίτηση στο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ για τα ακαδημαϊκά έτη 2015 – 2017. Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εξειδίκευση και εμβάθυνση ζητημάτων τέχνης καθώς και η ενίσχυση της σύγχρονης καλλιτεχνικής έρευνας στην περιοχή των ‘‘Εικαστικών Τεχνών’’. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων Καλών Τεχνών, Εικαστικών Σπουδών, Οπτικοακουστικών Τεχνών, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αρχιτεκτονικής της ημεδαπής καθώς και κάτοχοι σχετικού τίτλου αντίστοιχων τμημάτων των Τ.Ε.Ι.

Ψηφιακές Μορφές Τέχνης

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα στο αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), ‘‘Ψηφιακών Μορφών Τέχνης’’.Το Π.Μ.Σ. απονέμει μετά από επιτυχή περάτωση των σπουδών Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην περιοχή των ‘‘Ψηφιακών Μορφών Τέχνης’’. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι απόφοιτοι Α.Ε.Ι. Τμημάτων Καλών Τεχνών, Εικαστικών Σπουδών, Οπτικοακουστικών Τεχνών, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αρχιτεκτονικής της ημεδαπής καθώς και κάτοχοι σχετικού τίτλου αντίστοιχων Τμημάτων των Τ.Ε.Ι.

Τεχνολογικές επιστήμες

Γεωπληροφορική

Η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με τις Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών , λειτουργεί το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο γνωστικό πεδίο “Γεωπληροφορική”. Το ΔΠΜΣ έχει ως στόχο τη διεπιστημονική εμβάθυνση των διπλωματούχων Μηχανικών του ΕΜΠ ή και πτυχιούχων άλλων ΑΕΙ της χώρας, ή ισοτίμων της αλλοδαπής και άλλων επιστημόνων, αφ’ενός στη συλλογή, γεωαναφορά, περιγραφή, ερμηνεία και απεικόνιση χωρικών δεδομένων του φυσικού, τεχνικού και κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος και αφετέρου στην ανάλυση και στο σχεδιασμό του χώρου, με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών αιχμής και ιδιαίτερα της πληροφορικής.

Εφαρμοσμένη Μηχανική

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών, λειτουργεί το ΔΠΜ “ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ”. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ισχύει για το Ακαδ. έτος 2015-2016.

Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις

Οι Σχολές Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», λειτουργούν Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις». Σκοπός του Προγράμματος είναι η ειδίκευση αποφοίτων Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών στα πολυδιάστατα θέματα των Μικροσυστημάτων και Νανοδιατάξεων, όσον αφορά τόσο στο επιστημονικό υπόβαθρο όσο και στις τεχνολογικές τους εφαρμογές στη Μικρο-Ηλεκτρο-Μηχανική και την Νανο-Τεχνολογία.

Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία και Επιστήμη

Οι Σχολές Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Ε.Μ.Π. Το Φυσικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, με τη διοικητική υποστήριξη της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., οργανώνουν και λειτουργούν Διεπιστημονικό – Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο αντικείμενο της «Ναυτικής και Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Επιστήμης». Η έναρξη του 18ου κύκλου σπουδών του ΔΠΜΣ θα γίνει τον Οκτώβριο του 2015. Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης, μετά από κύκλο σπουδών ελάχιστης διάρκειας τριών και μέγιστης τεσσάρων ακαδημαϊκών εξαμήνων και στη συνέχεια για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον για Διδακτορικό Δίπλωμα  σε μια από τις συνεργαζόμενες Σχολές.

Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών

Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών», τ’ οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης(ΜΔΕ), προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, 60 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.

Πληροφορική Επιστημών Ζωής

Τα Τμήματα Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικής, Βιολογίας, και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ανακοινώνουν ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 πρόκειται να λειτουργήσουν αναμορφωμένο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Πληροφορική Επιστημών Ζωής».

Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον

Κύρια αποστολή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι η προετοιμασία μηχανικών και ερευνητών με άρτια γνώση του περιεχομένου και των μεθόδων στα γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος “Γεωτεχνολογία & Περιβάλλον”. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα έχουν τα απαραίτητα επιστημονικά και τεχνικά εφόδια για να δημιουργήσουν επιστημονική γνώση και να τη διαδώσουν ευρέως τόσο στον Ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, όπως και στη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση του Προγράμματος. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Γεωτεχνολογία & Περιβάλλον” θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν, σχεδιάζουν και υλοποιούν θέματα που αφορούν το περιβάλλον και σχετίζονται ή προκύπτουν από τη χρήση και την εκμετάλλευση ορυκτών πόρων.

Με πληροφορίες από:  https://www.eduguide.gr/

https://www.mycampus.gr/

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ


 

2 Σχόλια

  1. Για το μαστερ στις διεθνείς σχέσεις στο ΠΑ.μακ ποιες οι προϋποθέσεις κ δικαιολογητικά; Π;ραπεμπετε στο site των σλαβικών σπουδών..μετά τι;;δε βρήκα κάτι σχετικο

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...