Home / Featured / 10 συμβουλές για τους εκπαιδευτικούς το καλοκαίρι

10 συμβουλές για τους εκπαιδευτικούς το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε: 9:58 πμ Ιούλιος 27th, 2015  


koinwnikos_tourismos_312744809

Η διακοπή λειτουργίας του σχολείου λόγω διακοπών του καλοκαιριού βρίσκει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε άλλους χώρους με άλλες δραστηριότητες. Η μεγάλη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών εξ΄ αιτίας των κλιματολογικών συνθηκών, δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να ξεκουραστούν, συναισθηματικά και επαγγελματικά, να αποτιμήσουν τη δουλειά του προηγούμενου διδακτικού έτους, να συγκρίνουν το έργο τους με προηγούμενα έτη, να ονειρευτούν και να βάλουν στόχους για τη νέα τους σχολική χρονιά μα πάνω από όλα να οραματιστούν τον πολίτη του αύριο.

Το όραμα του εκπαιδευτικού είναι έκφραση της προσωπικής κουλτούρας που διαμορφώνεται μέσα από τις εμπειρίες, την πνευματική του καλλιέργεια και τη συνεχή αυτοβελτίωση. Η έννοια της αυτοβελτίωσης κατέχει σπουδαία θέση στη ζωή των εκπαιδευτικών οι οποίοι την καλλιεργούν καθημερινά στους μαθητές τους και το καλοκαίρι αποτελεί μια μεγάλη περίοδο ηρεμίας και επαναπροσδιορισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων τους.

Τι μπορεί ένας εκπαιδευτικός να κάνει το καλοκαίρι; Προσφέρουμε 10 συμβουλές για ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι μιας και είναι μια εποχή που προσφέρει ευκαιρίες για αναστοχασμό της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, την απαγκίστρωση από αναποτελεσματικές πρακτικές και την υιοθέτηση νέων στάσεων και τάσεων.

1. Αποφορτιστείτε

Κλείστε το διακόπτη. Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί στην εκπαίδευση και τη στήριξη των μαθητών δημιουργεί έντονη σωματική και ψυχική κόπωση και δυσβάστακτο βάρος που επιδρά στη διάθεσή τους. Μία συμβουλή μας στον εκπαιδευτικό είναι η αποφόρτιση από την ένταση, η οποία σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση.

2. Τονώστε την υγεία σας

Κάντε φίλο τον εαυτό σας. Συμφιλιωθείτε. Βρείτε τη φυσική σας φόρμα και διάθεση μέσα από την ήπια σωματική άσκηση, το κολύμπι, το περπάτημα τις πρώτες δροσερές ώρες της ημέρας ή την ώρα της δύσης του ήλιου, τη φυσική διατροφή και τη χαλάρωση από το καθημερινό έντονο πρόγραμμα του χειμώνα. Επανασυνδεθείτε με παλιές καλές φιλίες, κάντε νέες φιλίες, γελάστε, μα πάνω από όλα βρείτε τον τρόπο που σας ευχαριστεί για να διασκεδάσετε.

3. Ασχοληθείτε με τους αγαπημένους σας

Ο χρόνος σας ανήκει. Αφιερώστε χρόνο στα πιο σπουδαία και πολύτιμα πρόσωπα της ζωής σας. Δείξτε τους ότι τους νοιάζεστε και ότι τους αγαπάτε. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας αλλά και τις δικές τους, ανταλλάξτε γνώμες και όχι συμβουλές. Έτσι, με τους αγαπημένους σας, δημιουργείτε όαση στη ζωή σας αλλά και σωσίβιο στήριξης για τις δύσκολες στιγμές της ζωής.

4. Αλλάξτε

Οι εκπαιδευτικοί σχετίζονται με ότι πιο αγνό, και φρέσκο έχει η κοινωνία μας: τα παιδιά. Για να είναι αποτελεσματικοί στη νέα γενιά χρειάζεται να είναι ¨σύγχρονοι¨ στον τρόπο αντίληψης και σκέψης. Γι΄ αυτό μια σπουδαία συμβουλή στους εκπαιδευτικούς είναι ¨κάντε φίλη την αλλαγή¨. Η φοβία για το καινούργιο ας γίνει φοβία για το παλαιό. Δεχθείτε το ¨νέο και φρέσκο¨ που ανατρέπει τα παγιωμένα και αρπάξτε την ευκαιρία να ζήσετε το ¨σήμερα¨ και να ¨συγχρονιστείτε¨ με τη νέα γενιά.

5. Διαβάστε βιβλία

Βιβλία: η τροφή του εκπαιδευτικού. Αποτοξινώστε το μυαλό σας από τα σχολικά εγχειρίδια και ασχοληθείτε με βιβλία που προσφέρουν ευχαρίστηση, ταξιδεύουν το νου, που σας τροφοδοτούν με νέες και φρέσκιες γνώσεις, ψυχαγωγούν, αλλά και ανανεώνουν τις επαγγελματικές γνώσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΔΩ

https://psychologosmou.gr/ μέσω https://fresheducation.gr/?p=8057


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...