Home / HEADER-NEWS / Χωρίς επίσημη αιτιολογία η παράταση για υποψήφιους διευθυντές Β/θμιας

Χωρίς επίσημη αιτιολογία η παράταση για υποψήφιους διευθυντές Β/θμιας

Δημοσιεύτηκε: 2:56 μμ Ιούνιος 4th, 2015  


kourakis

Κατ αρχή όταν ο υπουργός υπογράφει μία απόφαση θα πρέπει να συνοδεύεται στα υπόψιν και η αιτιολογία.

Εδώ σ αυτή την απόφαση της διήμερης παράτασης υποβολής αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων Δ.Ε, η αιτιολογία δεν υπάρχει.

Ο ανεπίσημος ισχυρισμός ότι η παράταση δόθηκε για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί δεν φαίνεται να πείθει.

Τι έγινε όμως ακριβώς;

Ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις των διευθυντών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έληξε χτες το μεσημέρι στις 13.00, ξαφνικά , ο Αναπληρωτής υπουργός Τ. Κουράκης, έδωσε παράταση δύο ημερών, μάλιστα (ουσιαστικά) ΜΕΤΑ τη λήξη της προθεσμίας.

Ε, και λοιπόν; Θα ρωτούσε κάποιος ανυποψίαστος.

Ας δούμε όμως μια πιθανή ερμηνεία του γεγονότος.

Δεν λέμε κουβέντα για παράταση, πριν  η προθεσμία λήξει, ορμούν οι υποψήφιοι, καταθέτουν τις αιτήσεις τους.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν ή μετά τη λήξη της προθεσμίας, δίνεται παράταση δύο ημερών.

Στο διάστημα αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος να πάρει για παράδειγμα μια συνδικαλιστική παράταξη τις αιτήσεις, καταγράφει τους υποψήφιους και τα τυπικά προσόντα, καταγράφει τα σχολεία που ζητούν και στη συνέχεια σχεδιάζει επί χάρτου ποια σχολεία «μπορούν να πάρουν οι δικοί μας» υποβάλλοντας αιτήσεις για τα σχολεία αυτά.

Αν ο υπουργός ήθελε να αποφύγει τους όποιους κινδύνους που εκθέτουν την Κυβέρνηση, θα έπρεπε να ανακοινώσει την παράταση πριν τη λήξη της προθεσμίας διότι το ζήτημα που τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα  ήταν γνωστό ήδη και δε  προέκυψε μετά τη λήξη της προθεσμίας.

https://www.esos.gr/arthra/38622/ti-kryvetai-piso-apo-tin-paratasi-aitiseon-ypopsifion-dieythynton-deyterovathmias

………………………………………………………………………………………………..

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας επιλογής διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τροποποιείται στα σημεία που αναφέρονται κατωτέρω, ως εξής:

Από 28/5/2015 έως 5/6/2015 Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας

Από 8/6/2015 έως και 9/62015 επιπλέον προθεσμία για κατάθεση δικαιολογητικών

Από 28/5/2015 έως 9/6/2015 Διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων

10/6/2015 Ανακοίνωση των πινάκων υποψηφίων οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής – Ανακοίνωση πινάκων των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά και ανά σχολική μονάδα.

Επισημαίνεται ότι στους πίνακες των αντικειμενικών μορίων θα συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής. Δίπλα από το όνομα του υποψηφίου θα αναγράφονται τα σχολεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τοποθέτηση κατά σειρά προτίμησης.

Από 11/6/2015 έως 15/6/2015 Κατάθεση ενστάσεων στην οικεία διεύθυνση τόσο για τους πίνακες υποψηφίων οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής όσο και για τους πίνακες των αντικειμενικών μορίων – κοινοποίηση στις οικείες σχολικές μονάδες των πινάκων εκλογέων.

Κατά τα λοιπά ισχύει το χρονοδιάγραμμα ως έχει.

Για την ημέρα ψηφοφορίας της διαδικασίας επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. (19-6-2015), καλούνται οι κατά τόπους Διευθυντές Εκπαίδευσης να καθορίσουν ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας για όλες εκείνες τις σχολικές μονάδες, των οποίων μέλη του συλλόγου διδασκόντων εμπλέκονται σε διαδικασίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν στα μέλη αυτά να συμμετάσχουν στην διαδικασία.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...