Home / HEADER-NEWS / Ξέχασαν (;) να βάλουν στο πολυνομοσχέδιο τις διατάξεις για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση…

Ξέχασαν (;) να βάλουν στο πολυνομοσχέδιο τις διατάξεις για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση…

Δημοσιεύτηκε: 10:46 πμ Ιούνιος 6th, 2015  


eidiki

Κατατέθηκε, λέει, στη Γενική Γραμματεία της Κυβερνήσεως – για να πάρει το δρόμο της κατάθεσης στη Βουλή για ψήφιση – το σχέδιο νόμου το γνωστό και ως Πολυνομοσχέδιο «κουρελού», που περιλαμβάνει θέματα για την Ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις…

Στο βαθμό που κατατέθηκε αυτό που δημοσιεύει η εκπαιδευτική ιστοσελίδα alfavita.gr –

-με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε πως απουσιάζει ολόκληρο το κομμάτι που αφορούσε σε επείγουσες διατάξεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εμπεριέχεται δε στοάρθρο 54 διάταξη με την οποία προβλέπεται η λήξη θητείας μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Π.Υ.Σ.Π.Ε.,  Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. μετά την επιλογή και τοποθέτηση των νέων Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Όμως μέχρι να έχουμε μια επίσημη τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας, ιδίως επί του θέματος της απουσίας των δρομολογημένων διατάξεων που αφορούσαν στην Ειδική Αγωγή, δείτε το άρθρο 54 όπως κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

sxedio_nomoy_4.6.2015-p64

Άρθρο 54
 

Λήξη θητείας μελών των ΠΥΣΠΕ,  ΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΕΕΠ, Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε, Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε,      Κ.Υ.Σ.Π.Ε.,  Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. 

1. Μετά την επιλογή και τοποθέτηση των νέων Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης λήγει η θητεία των μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ,) των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
(ΠΥΣΕΕΠ), των Ανώτερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε,) και των Ανώτερων Υπηρεσιακών  Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε), του  Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.), του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).
Τα παραπάνω Συμβούλια ανασυγκροτούνται κατά το οριζόμενα από την κείμενη νομοθεσία.
 
2. Από την ρύθμιση της παραγράφου 1 εξαιρούνται τα αιρετά μέλη των Συμβουλίων αυτών, που εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους ως τη λήξη της  θητείας τους.

Βασίλης Βούγιας
6 Ιουνίου 2015


 

Ένα σχόλιο

  1. Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕ70.50-60.50 ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...