Home / Featured / Τα κριτήρια αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε.

Τα κριτήρια αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 10:25 πμ Ιούνιος 30th, 2015  


agefstratiossxolio

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων και γι αυτό βούλησή της είναι η επανεξέταση των κριτηρίων αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις υποβληθείσες προτάσεις.

Τα παραπάνω τονίζει ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, σε γραπτή απάντηση, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση των Βουλευτών Ελ. Σταματάκη και Στ. Λεοτσάκου.

Ο κ. Κουράκης τονίζει ότι οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δέκα κατηγορίες, της Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η,Θ,Ι και οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δώδεκα κατηγορίες τις Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η,Θ,Ι, ΙΑ και ΙΒ , με απόφαση του υπουργού Παιδείας, ύστερα από πρόταση των αρμοδίων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων αυτών, οι οποίες διαμορφώνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, με βάση τα εξής κριτήρια:

1. τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων

2. τις συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών

3. την οργανικότητα

4. την απόστασή τους από την έδρα του Νομού

5. τις συγκοινωνιακές συνθήκες, και

6. το υψόμετρο

https://www.esos.gr/arthra/38960/t-koyrakis-voylisi-mas-i-epanexetasi-ton-kritirion-anamoriodotisis-ton-sholikon-monadon


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...