Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών – Θα ασκήσουμε αίτηση ακύρωσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας

Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών – Θα ασκήσουμε αίτηση ακύρωσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας

Δημοσιεύτηκε: 2:00 μμ Ιούνιος 6th, 2015  


nipiagogoi

Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (Σ.Α.Ν.)Αρ. Μητρώου: 30155/2014e-mail: sylanny2014@gmail.com Προς: κ.Κουράκη Αναστάσιο,  αν.Υπουργό Παιδείας        Κοιν.: Δ.Ο.Ε.

Αθήνα 25/5/2015

Αρ. Πρωτ.: 9    

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου νόμου αναφορικά με την προσμέτρηση από εκπαιδευτικούς στον πίνακα Γενικής Εκπαίδευσης της αποκτηθείσας προϋπηρεσίας τους σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Εκπαίδευσης, επισημαίνουμε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ανεπίτρεπτο αιφνιδιασμό τους κατά παράβαση της αρχής της ισότητας.

Είναι σαφές και υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των ενεργών μελών του Συλλόγου μας, τα οποία με πρωτοφανή συμμετοχή, κατέθεσαν επί του ζητήματος της άποψη τους, με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ότι τάσσονται υπέρ της προσμέτρησης της αποκτηθείσας προϋπηρεσίας στον οικείο πίνακα όπου αυτή διανύθηκε. Υποστηρίζει ο Σύλλογος μας ότι με τον τρόπο αυτό, ήτοι με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών, εξασφαλίζεται η ισότητα και η δικαιοσύνη μεταξύ των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, χωρίς την εμφάνιση του άδικου φαινομένου της «μεταφοράς» προϋπηρεσίας από πίνακα σε πίνακα, γεγονός το οποίο προκαλεί εύλογες ανισότητες, δεδομένου ότι τα κριτήρια κατάταξης στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Εκπαίδευσης, διαφέρουν από αυτά στον πίνακα αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν από 27/9 μέχρι 4/10 σε σχολεία, ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

Με βάση τα ανωτέρω ενδεχόμενη διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος, ήτοι προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και στους δύο πίνακες ή στον πίνακα που θα επιλέξει ο κάθε εκπαιδευτικός, συνιστά αδικία και είναι αντισυνταγματική και σε μια τέτοια περίπτωση, ο Σύλλογος μας προασπίζοντας τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των  αναπληρωτών, Σας δηλώνουμε ότι  κατάρτισης των επόμενων πινάκων αναπληρωτών, με άμεσο αποτέλεσμα, σε περίπτωση ευόδωσής τους, πράγμα σχεδόν βέβαιο, την αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει με αναπληρωτές τα κενά των σχολικών μονάδων για το επόμενο σχολικό έτος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

                                                        Μετά τιμής          

                 Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών 

 

                                                   Σπανού  Μαρία

www.xenesglosses.eu


 

3 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ.Οι πίνακες ανοίγουν με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι το 2010.Εκεί ο νόμος όριζε οτι η προυπηρεσία μετράει και στους 2 πίνακες.Εγώ προτείνω στον σύλλογο αναπληρωτών νηπιαγωγών να το πάει δικαστικά για να καταχωρηθεί και με δικαστική απόφαση η καταχώρηση της προυπηρεσίας και στους 2 πίνακες,έτσι ώστε να μην βρεθεί ποτέ ξανά κάποιος στο μέλλον να ισχυριστεί τα ίδια που λέει το παραπάνω υπόμνημα.

  2. ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 1)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΑΔΟΙ ΠΕ70.50 ΚΑΙ ΠΕ60.50 ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. 2)ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΛΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΦΕΔΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ. 3) ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ. 4)ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ APRIORI ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ 5)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΠΕ70.50 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΣΕΠ. 6)ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ…

  3. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, Η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΒΑΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ..ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Η ΧΟΥΦΤΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΣΟΚΟΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ.. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσλήψεις 5.944 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προσλήψεις 5.944 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ...