Home / Featured / Σκούπα Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας

Σκούπα Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας

Δημοσιεύτηκε: 12:53 μμ Ιούνιος 27th, 2015  


sxoleio

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, απέστειλε έγγραφο στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με το οποίο ζητά, ύστερα από προφορικές και γραπτές καταγγελίες ότι σε αρκετά Ιδιωτικά Σχολεία δεν πληρούνται οι κτηριολογικές προϋποθέσεις:

Α. Σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να ελεγχθούν όλα τα Ιδιωτικά Σχολεία που έχουν αδειοδοτηθεί με ισχύουσα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση 5 της υποπαραγράφου Θ.17, της παραγράφου Θ του άρθρου πρώτου του νόμου 4093/12, όπως αντικαταστάθηκε από την παράγραφο 37 του άρθρου 30 του νόμου 4111/13.

Β. Ακολούθως, ο ΟΕΠΠΕΠ με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβούν στη διατύπωση γνώμης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο 4093/12 και 4218/13

Γ. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να συνεργαστούν με τον ΕΟΠΠΕΠ, για τη διατύπωση γνώμης, καθώς και για την σχετική ενημέρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

https://www.esos.gr/arthra/38923/me-entoli-t-koyraki-apo-koskino-oles-oi-adeies-ton-idiotikon-sholeion


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...