Home / Featured / Προσοχή στα μαθήματα επιλογής της Γ Λυκείου ειδικά στη Ξένη Γλώσσα

Προσοχή στα μαθήματα επιλογής της Γ Λυκείου ειδικά στη Ξένη Γλώσσα

Δημοσιεύτηκε: 5:49 μμ Ιούνιος 9th, 2015  


mathitedsak9_b2

Με το Ν. 4327/2015 «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», τα μαθήματα επιλογής της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου διδάσκονται δύο (2) ώρες και οι μαθητές της επιλέγουν μεταξύ των εξής προσφερόμενων μαθημάτων: α) Δεύτερη Ξένη γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά), β) Ελεύθερο Σχέδιο, γ) Γραμμικό Σχέδιο, δ) Ιστορία της Τέχνης, ε) Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών (ΑΟΔΕΥ). Με τον ίδιο νόμο ορίζεται ως μάθημα Γενικής Παιδείας η Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά).

Σύμφωνα με αναφορά εκπαιδευτικού από ΓΕΛ της χώρας, παρατηρήθηκε το εξής παράδοξο: ενώ οι μαθητές θα διδάσκονταν κατά το επόμενο σχολικό έτος 2015-2016 ως μάθημα Γενικής Παιδείας τα Αγγλικά, δήλωσαν ως μάθημα επιλογής δεύτερη ξένη γλώσσα και πάλι τα Αγγλικά!!!

Σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και αφού ετέθη το θέμα, δόθηκε η κατηγορηματική απάντηση ότι δεν μπορεί να επιλεγεί ως δεύτερη ξένη γλώσσα η ίδια με αυτή που διδάσκονται οι μαθητές στο μάθημα ξένη γλώσσα γενικής παιδείας.

Μετά από τη διευκρίνηση αυτή θα πρέπει οι συνάδελφοι στα σχολεία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασφαλίσουν την οθρή τήρηση της νομοθεσίας.

Πέτρος Πριβαρτιτσάνης
Οικονομολόγος Εκπαιδευτικός
Α’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών

https://www.esos.gr/arthra/38705/epeigoysa-dieykrinisi-gia-ta-mathimata-epilogis-tis-g-taxis-gel-kata-sholiko-etos-2015


 

2 Σχόλια

  1. Υπάρχουν μαθητες που θέλουν να μαθουν μια ξενη γλωσσα είτε γαλλικα, γερμανικά. ισπανικα είτε ιταλικα αλλά δεν υπαρχουν καθηγητες. Τι να κανουμε αν επιλεγουμε αγγλικα;;;

    • Αγαπητέ Παναγιώτη, εγώ μπορώ να σου απαντήσω μόνο για την Ιταλική γλώσσα. Καθηγητές ιταλικών υπάρχουν και η ιταλική γλώσσα διδάσκεται στα δημόσια σχολεία από το 2008. Δυστυχώς όμως οι μέχρι τώρα τακτικές που εφαρμόστηκαν εις βάρος της διδασκαλίας της ιταλικής γλώσσας και των μόνιμα διορισμένων καθηγητών της είχαν σαν αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό της ιταλικής γλώσσας από τα δημόσια σχολεία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και η ιταλική γλώσσα αποτελεί πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα. Τα συμπεράσματα δικά σας.. όπως λέει γνωστός δημοσιογράφος.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...