Home / Featured / Πως θα γίνει η καταχώρηση της προϋπηρεσίας των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2014-15

Πως θα γίνει η καταχώρηση της προϋπηρεσίας των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2014-15

Δημοσιεύτηκε: 5:37 μμ Ιούνιος 15th, 2015  


daskalos

Καταχώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε απομακρυσμένα σχολεία

Ποια προϋπηρεσία αναπληρωτών δεν καταχωρίζεται

Οδηγίες για την καταχώριση της προϋπηρεσίας μονίμων και αναπληρωτών του σχολικού έτους 2014-15 απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με έγγραφο που έχει αναρτηθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας γίνεται γνωστό ότι:

α) δεν καταχωρίζεται αναρρωτική άδεια πέραν των 15 ημερών

β) δεν καταχωρίζεται προϋπηρεσία για το χρονικό διάστημα χορήγησης της τετράμηνης άδειας ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, των διατάξεων του άρθρου 50 του Ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89 Α΄). Σχετική επί του θέματος και η διευκρίνιση γ΄ (σελ.2) της με αριθ. 77604/Δ1/19-05-2014 εγκυκλίου της Γενικής μας Δ/νσης, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι για τις εν λόγω περιπτώσεις, η οικεία Δ/νση Εκπ/σης οφείλει να αποστέλλει, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ή τηλεομοιοτυπία (fax), σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο με τα πλήρη στοιχεία του αναπληρωτή εκπ/κού και το χρονικό διάστημα χορήγησης της εν λόγω άδειας στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/σης της παρούσης εγκυκλίου, κατά περίπτωση.

Σημειώνουμε ότι η καταγραφή της προϋπηρεσίας πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους μέχρι και μία εβδομάδα μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, τόσο για το τρέχον σχολικό έτος 2014-15, όσο και για τα επόμενα.

Καταχώριση προϋπηρεσίας σε απομακρυσμένα σχολεία για τον ΑΣΕΠ

Στο έγγραφο υπάρχει και αναφορά για τις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες και την προϋπηρεσία σε αυτές. Μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι σε εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης η Υπηρεσία, σε συνεργασία με τη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», έχει προβεί στην εισαγωγή σχετικού πεδίου προς επιλογή από τον καταχωριστή (στα πρότυπα του ήδη υφιστάμενου περί δυσπρόσιτων σχολείων) προκειμένου να καταγράφεται η σχετική πληροφορία απασχόλησης σε απομακρυσμένο σχολείο και να είναι διαθέσιμη κατά το κρίσιμο διάστημα διενέργειας του ΑΣΕΠ και κατάρτισης του σχετικού πίνακα.

Πίνακες αναπληρωτών και απομακρυσμένα σχολεία

Στο έγγραφο εντός παρενθέσεως αναφέρεται πως υπενθυμίζεται ότι η απασχόληση σε απομακρυσμένα σχολεία δεν παρέχει κάποιο ευεργέτημα κατά την κατάταξη του υποψηφίου στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών της μεταβατικής περιόδου.

Παρατίθεται το εν λόγω χωρίο:

Στο σημείο αυτό, κρίνουμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε τη διάταξη του άρθρου 5 του Ν.4283/2014 (ΦΕΚ 189/10-09-2014 τ.Α΄) με θέμα «Επιπλέον μοριοδότηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες» με το οποίο – μεταξύ άλλων – ορίζονται τα εξής: “Μετά το άρθρο 5 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ Α΄ 71) προστίθεται άρθρο 5Α ως ακολούθως: «1. Από το σχολικό έτος 2014-2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ΙΑ΄ και ΙΒ΄ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ.8 του Σελίδα 3 από 3 άρθρου 15 του π.δ.50/1996, υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης των εκπ/κών, που προβλέπονται στο άρθρο 3.

Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον υπολογισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης. 2. …

3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου. Για το σχολικό έτος 2014-2015, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και I΄ της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ΄ ή IB΄, αυτοδικαίως εντάσσονται:

α. στην κατηγορία Θ΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΑ΄ και β. στην κατηγορία Ι΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία IB΄ 4. …».

Σε εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης η Υπηρεσία, σε συνεργασία με τη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», έχει προβεί στην εισαγωγή σχετικού πεδίου προς επιλογή από τον καταχωριστή (στα πρότυπα του ήδη υφιστάμενου περί δυσπρόσιτων σχολείων) προκειμένου να καταγράφεται η σχετική πληροφορία απασχόλησης σε απομακρυσμένο σχολείο και να είναι διαθέσιμη κατά το κρίσιμο διάστημα διενέργειας του ΑΣΕΠ και κατάρτισης του σχετικού πίνακα (υπενθυμίζεται ότι η απασχόληση σε απομακρυσμένα σχολεία δεν παρέχει κάποιο ευεργέτημα κατά την κατάταξη του υποψηφίου στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών της μεταβατικής περιόδου). Σχετικές οδηγίες καταχώρισης επισυνάπτονται στο αρχείο «Συν.2_Οδηγίες καταχώρισης απομακρυσμένων σχ. μονάδων.pdf».

Δυσπρόσιτα σχολεία 

Για τα δυσπρόσιτα σχολεία των οποίων η προϋπηρεσία διπλασιάζεται για τον πίνακα αναπληρωτών αναφέρεται πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην καταχώριση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων .

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...