Home / HEADER-NEWS / ΠΕΚΑΠ: Υπόμνημα για Κατάθεση Τροπολογίας για παραμονή Μαθήματος Επιλογής στη Γ ΓΕΛ

ΠΕΚΑΠ: Υπόμνημα για Κατάθεση Τροπολογίας για παραμονή Μαθήματος Επιλογής στη Γ ΓΕΛ

Δημοσιεύτηκε: 1:33 μμ Ιούνιος 10th, 2015  


pekap

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κ. Α. Κουράκη

ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Θέμα:  «Κατάθεση Τροπολογίας για την παραμονή του Μαθήματος Επιλογής της Πληροφορικής στη Γ’ τάξη Γενικού Λυκείου».


Κοιν: 

Πίνακας Αποδεκτών:

-Γραφείο Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων

-Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

-Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

-Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αξιότιμε  κ. Υπουργέ,

Με το Νόμο

, που αφορά το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου  προβλέπεται να διδάσκονται δύο ώρες την εβδομάδα μαθήματα Επιλογής, τα οποία θα έχουν ως στόχο να διευρύνουν τους γνωστικούς ορίζοντες και να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες των μαθητών. Θεωρούμε όμως, ότι στις ολοένα αυξανόμενες και ανταγωνιστικές απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογικά εποχής αποτελεί σοβαρή παράλειψη η απουσία μαθήματος Επιλογής με αντικείμενο την Πληροφορική, την επιστήμη που προσφέρει στους νέους τα απαραίτητα εφόδια για την κοινωνία της Γνώσης και συγχρόνως παρέχει όλα εκείνα τα εργαλεία που απαιτούνται για την αξιοποίηση της διαθεματικότητας στην σύγχρονη εκπαίδευση.

Η συνεισφορά της επιστήμης της Πληροφορικής αναμφισβήτητα αποτελεί  όχι μόνο βασικό μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα αλλά και κινητήρια δύναμη για την Εκπαίδευση στο σύνολό της. Καλούμε λοιπόν, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει αυτή την απόφαση και να παραμείνει μεταξύ των μαθημάτων Επιλογής στη Γ’ τάξη Γενικού Λυκείου το μάθημα της Πληροφορικής με τίτλο «Πολυμέσα – Δίκτυα». Το μάθημα αυτό, όπως διδάσκεται μέχρι και σήμερα,  είναι γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και έχει ως σκοπό να διευρύνει τις γνωστικές ικανότητες αλλά και τις πρακτικές δεξιότητες των μαθητών στις νέες τεχνολογίες, που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο ξεκίνημα της ακαδημαϊκής ή επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το Γενικό Λύκειο. Αξίζει να τονιστεί ότι μία τέτοια απόφαση δε συνεπάγεται απολύτως καμία δαπάνη για το Δημόσιο, γιατί υπάρχει πλεονάζων εκπαιδευτικό δυναμικό του κλάδου μας, που πλήττεται αυτή τη στιγμή λόγω μη συμπλήρωσης ωραρίου, αλλά και έτοιμο σχολικό εγχειρίδιο (που συνεχώς εμπλουτίζεται με υλικό μέσα από νέες πρακτικές Εφαρμογές στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας). Επιπλέον, δεν απαιτείται καμία  απολύτως αλλαγή στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ’ Λυκείου, όπως  αυτό έχει ήδη διαμορφωθεί.

Για τους παραπάνω λόγους, θα επιθυμούσαμε εκ μέρους σας να υπάρξει πρωτοβουλία, ώστε να κατατεθεί σχετική τροπολογία στο Νόμο

, στην παράγραφο 4 του άρθρου 1, που αναφέρεται στα Μαθήματα Επιλογής της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου.

Το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...