Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 25/02/2021, 16:08


Home / Featured / Πανελλαδικές – Η συνταγή επιτυχίας από 6 αριστούχους

Πανελλαδικές – Η συνταγή επιτυχίας από 6 αριστούχους

Δημοσιεύτηκε: 12:32 μμ Ιούνιος 28th, 2015  


paneladikes

Η συνταγή επιτυχίας από 6 αριστούχους

Ολοι τους είναι αριστούχοι και αγωνίστηκαν σκληρά για να κατακτήσουν τις υψηλές επιδόσεις για τις οποίες ενημερώθηκαν χτες από τα λύκειά τους.

Παιδιά που διάβασαν πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στερήθηκαν σχεδόν τα πάντα. Ομως η προσπάθειά τους δικαιώθηκε και τώρα ονειρεύονται σε άμεσο χρόνο… διακοπές και για μελλοντικά μια καλή δουλειά στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό «αν τα πράγματα στη χώρα μας δεν έχουν βελτιωθεί», όπως λένε όλοι. Κοινό χαρακτηριστικό των παιδιών είναι το συστηματικό διάβασμα και η βοήθεια που είχαν από τα σχολεία ή τα φροντιστήρια. Βέβαια παρά το γεγονός ότι πέτυχαν τον σκοπό τους δεν θα ήθελαν ποτέ να ξαναπεράσουν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς τη θεωρούν εξοντωτική.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, 19.370 ΜΟΡΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, 19.370 ΜΟΡΙΑ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιμονής είναι η Φωτεινή Χριστοπούλου, η οποία κατάγεται από ένα μικρό χωριό της Αχαΐας (Δεμένικα) και τώρα ετοιμάζεται για τη Νομική της Αθήνας, αφού κατέκτησε 18.815 μόρια. «Είμαι πολύ χαρούμενη που, μετά από πολλές προσωπικές θυσίες, πραγματοποίησα το όνειρό μου να μπω στη Νομική. Ενα θετικό αποτέλεσμα που ήρθε με γνώμονα το ποιοτικό και συστηματικό διάβασμα, χωρίς όμως σε κανένα σημείο να χάσω την ελευθερία της εφηβικής μου ζωής. Σ’ αυτό το μακρύ ταξίδι της κούρασης και της αγωνίας, είχα πολύτιμους συμπαραστάτες τους γονείς και τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου», λέει χαρούμενη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, 19.370 ΜΟΡΙΑ
Η Ιατρική ήταν για μένα στόχος ζωής

Με 19.370 μόρια η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου αισθάνεται μάλλον σίγουρη για την είσοδό της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, που αποτελούσε στόχο ζωής. Για να τον πετύχει στερήθηκε βόλτες και παρέες, έχοντας μόλις μία ώρα ελεύθερη το 24ωρο, την τελευταία χρονιά, και οι παραλίες της Σκιάθου θα είναι μια πρώτη επιβράβευση. Σε μια προβολή 6-7 ετών από σήμερα, φαντάζεται τον εαυτό της με ιατρική ποδιά, εδώ ή στο εξωτερικό. «Μέχρι να φτάσω σε ηλικία να εργαστώ, ελπίζω να έχουν φτιάξει τα πράγματα στη χώρα. Αν όχι, δεν θα με κρατάει τίποτα εδώ», λέει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 19.510 ΜΟΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 19.510 ΜΟΡΙΑ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, 19.338 ΜΟΡΙΑ
Ονειρα με… 4 τροχούς

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ξεκινά ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών ηλικίας 16 ετών και άνω στα ειδικά σχολεία

Το μέλλον του σε μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, όπου θα σχεδιάζει τα νέα της μοντέλα, οραματίζεται ο Γρηγόρης Χριστοδούλου, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που με 19.338 μόρια θεωρείται ήδη φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μάλιστα για να… προετοιμαστεί θα βρεθεί το καλοκαίρι σε ένα course στο Τορίνο για τη σχεδίαση αυτοκινήτων, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια διαθέτει το δικό του kart. «Ηταν μια δύσκολη χρονιά, με πίεση και άγχος, αλλά ο κόπος μου δικαιώθηκε», λέει πριν φύγει για λίγες μέρες στο εξοχικό της οικογένειας στη Χαλκιδική, ενώ επέστρεψε ήδη στα γήπεδα του τένις, καθώς του έλειψε το αγαπημένο του άθλημα.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, 19.338 ΜΟΡΙΑ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, 19.338 ΜΟΡΙΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ, 18.984 ΜΟΡΙΑ
Δούλεψα σκληρά…

Με 19,9 στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, 19,7 στη Χημεία και στη Βιολογία Κατεύθυνσης, 17,7 στα -εξαιρετικά δύσκολα- Μαθηματικά Κατεύθυνσης και σύνολο 18.984 μόρια, η Ιωάννα Αλεξανδρίδου, απόφοιτη του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, θεωρεί τον εαυτό της δικαιωμένο για τη σκληρή δουλειά της περασμένης χρονιάς. «Είχα πολύ άγχος, αλλά τελικά οι Πανελλαδικές δεν είναι… βουνό, όπως τις παρουσιάζουν. Είναι μια δοκιμασία, μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, αλλά δεν θέλω να την ξαναζήσω», λέει η 18χρονη που ονειρεύεται μια θέση στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα περάσει ξέγνοιαστες διακοπές με τις φίλες της στη Σκιάθο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΑΣ, 19.059 ΜΟΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΑΣ, 19.059 ΜΟΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΑΣ, 19.059 ΜΟΡΙΑ
Διάβαζα πάντα οργανωμένα

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποινή φυλάκισης σε όσους προκαλούν διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας

Με τα 19.059 μόρια (Τεχνολογική 2) που κατέκτησε έχει σίγουρη τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Για να φτάσει όμως μέχρις εδώ «διάβασα πολύ, όχι μόνο φέτος αλλά και τις προηγούμενες χρονιές και έτσι δεν είχα ποτέ κενά. Σημασία έχει να διαβάζεις οργανωμένα. Εγώ αυτό έκανα αλλά έδωσα έμφαση τόσο στην ξεκούραση όσο και στον ύπνο μου. Δεν πήγα φροντιστήριο αλλά είχα μεγάλη βοήθεια από το σχολείο μου (Πολύτροπη Αρμονία). Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα πάω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και εργασία. Για την ώρα θέλω να πάω διακοπές στη Σέριφο και να ξεκουραστώ».

ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ, 18.984 ΜΟΡΙΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ, 18.984 ΜΟΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 19.510 ΜΟΡΙΑ
Μεταξύ Ιατρικής και Πολυτεχνείου

Ο Δημήτρης Δημητρα-κόπουλος συγκέντρωσε 19.510 μόρια στη Θετική Κατεύθυνση και έχει στη διάθεσή του δύο εβδομάδες για να αποφασίσει αν θα γίνει γιατρός ή μηχανολόγος μηχανικός. «Με ελκύει η Ιατρική αλλά μου αρέσει και το Πολυτεχνείο. Ο,τι κι αν επιλέξω θα απολαύσω τον ακαδημαϊκό βίο και θα ασχοληθώ αργότερα με την επαγγελματική σταδιοδρομία», λέει. Προς το παρόν, ετοιμάζεται να «εξαργυρώσει» τους κόπους μιας δύσκολης χρονιάς με τις πρώτες εξορμήσεις του στα νησιά. «Είναι η εποχή των μεγάλων ΝΑΙ, έπειτα από μια χρονιά με πολλά ΟΧΙ», αναφέρει ο απόφοιτος του Αριστοτέλειου Κολεγίου.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ – ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...