Home / Featured / ΟΙΕΛΕ – Καταγγελία για τις ακραίες ύβρεις του Δ.Μπράτη εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Απάντηση Δ. Μπράτη

ΟΙΕΛΕ – Καταγγελία για τις ακραίες ύβρεις του Δ.Μπράτη εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Απάντηση Δ. Μπράτη

Δημοσιεύτηκε: 7:19 μμ Ιούνιος 22nd, 2015  


OIELE_logo

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ, ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΡΑΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση σε ΜΜΕ του Πρώην Προέδρου της ΔΟΕ, εκπροσώπου της στο ΚΥΣΠΕ και εκπροσώπου της στην επιτροπή διορισμών του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρη Μπράτη, στην οποία περιέχονται πρωτοφανείς και ακραίοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα προς την ΔΟΕ επιστολή με την οποία καταγγέλει τη δήλωση του κ. Μπράτη και ζητά την αποδοκιμασία της από τα μέλη του Δ.Σ.

Συνάδελφοι,

Με έκπληξη αναγνώσαμε προ ολίγων ημερών σε ενημερωτικές ιστοσελίδες δήλωση του πρώην Προέδρου της ΔΟΕ, αιρετού εκπροσώπου στο ΚΥΣΠΕ και εκπροσώπου στην επιτροπή διορισμών του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρη Μπράτη με την οποία προβαίνει σε μια πρωτοφανή επίθεση με βαρύτατους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος  της εκπαίδευσης αντέδρασε ενωμένα στις καταστροφικές πολιτικές που επεβλήθησαν από τα μνημονιακά προγράμματα προσαρμογής και δημιούργησαν μια άνευ προηγουμένου εθνική εκπαιδευτική τραγωδία. Όπως καλώς γνωρίζετε, τα εργασιακά του κλάδου μας συνεθλίβησαν. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εξαθλίωση και την ανέχεια. Ωστόσο στο πλευρό μας τα δύσκολα αυτά χρόνια στάθηκαν οι δημόσιοι συνάδελφοί μας που στήριξαν τον αγώνα μας. Αντιστοίχως η Ομοσπονδία μας στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό των δημόσιων εκπαιδευτικών, ένωσε τη φωνή της με τα συνδικάτα τους εναντίον της διαθεσιμότητας, των συγχωνεύσεων, της αλλαγής του πειθαρχικού δικαίου, του ανελέητου κυνηγητού που υπέστησαν συνδικαλιστές για τη δράση τους.

Η δήλωση του Δημήτρη Μπράτη τραυματίζει σοβαρά την απαραίτητη ενότητα του οργανωμένου εκπαιδευτικού κινήματος. Ο εν λόγω συνάδελφος επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να παίξει το προσωπικό του πολιτικό παίγνιο. Η τακτική αυτή όμως έχει περιθωριοποιηθείπλέον στην κοινωνία ως μοχλός της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας που εφαρμόστηκε την προηγούμενη περίοδο και είχε σκοπό να στρέψει το έναν κλάδο εναντίον του άλλου προκειμένου να προελάσει ανενόχλητος ανάμεσα στο διαιρεμένο σώμα των εργαζόμενων ο μνημονιακός ολετήρας.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν συμμερίζεστε τόσο το περιεχόμενο της δήλωσης όσο και τους απαξιωτικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που προκαλούν σύγχυση και διχόνοια και γι’ αυτό το λόγο,  στο όνομα της συναδελφικής αλληλεγγύης και της ενότητας στο εκπαιδευτικό κίνημα, ζητούμε να αποδοκιμάσετε τη δήλωση του κ. Μπράτη που προσβάλλει βάναυσα και απρόκλητα έναν κλάδο 12.000 ανθρώπων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

https://www.oiele.gr/

………………………………………………………………………………………………………

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΡΑΤΗ

Διάβασα πριν λίγο την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ που με καταγγέλλει για δήθεν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην επιτροπή μόνιμων διορισμών ,όπου συμμετέχω εκ μέρους της ΔΟΕ.

Δεν έχει κανένα νόημα να απαντήσω επί της ουσίας ,αφού πρόκειται περί διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κατανοώ απολύτως το λόγο για τον οποίο η ΟΙΕΛΕ έκανε αυτή την καταγγελία.Μερικές παρατηρήσεις μόνο:

1.Κανέναν απαξιωτικό χαρακτηρισμό δεν έκανα ποτέ σε βάρος των ιδιωτικών εκπκών, ούτε στην επιτροπή ούτε πουθενά αλλού.Το αντίθετο.Δήλωσα ότι σέβομαι και τιμώ τον αγώνα και τη δουλειά τους που γίνεται σε πολύ δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

2.Αντέδρασα και εγώ ,αλλά και η ΔΟΕ στη συνέχεια, μόλις ενημερώθηκε από τους αιρετούς, στην πρόταση συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού παιδείας ,παλιού μέλους της ΟΙΕΛΕ -ιδιωτικού εκπκού ,για προσμέτρηση της προυπηρεσίας όλων των ιδιωτικών εκπκών στις λίστες της δημόσιας εκπαίδευσης.

3.Θέσαμε ,εκ μέρους της ΔΟΕ,στην επιτροπή θέμα δεοντολογίας και ασυμβίβαστου για τον σύμβουλο του κ.Κουράκη.Πώς δηλ. είναι δυνατόν να συμμετέχει στην επιτροπή κάποιος που οι αποφάσεις της τον αφορούν άμεσα.Σύμβουλος του υπ.παιδείας απάντησε πως θα θέσει το θέμα στον υπουργό.

4.Για το θέμα ενημέρωσα χθες αναλυτικά τους 600 αντιπροσώπους στην 84η Γ.Σ της ΔΟΕ.

Τέλος, επισημαίνω ότι κατανοώ την «ενόχληση» κάποιων που τα σχέδιά τους δημοσιοποιήθηκαν,αλλά δηλώνω πως όσες επιθέσεις και καταγγελίες κι αν δεχθώ ,όσο θα είμαι στην επιτροπή,θα υπερασπίζομαι τα συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης.

https://www.facebook.com/groups/mpratis/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...